Gyvenimo būdo tinklaraštis, apimantis mano aistrą gaminti, pakeliui atsiradusią studiją, kelionių įspūdžius ir kitas paklydusias mintis
Šonkaulius ypatingai mūsų šeimoje mėgsta Sofija Marija. Nuo mažų dienų. Vos išmokusi kalbėti, vis prašydavo iškepti šonkauliukų. Tik kažkodėl nė vienas receptas nėra nugulęs į tinklaraštį, todėl bandau taisyti šią klaidą ir pasidalinti su jumis šonkaulių, marinuotų garstyčiose ir meduje, receptu.
Šis patiekalas patiks tiek mažam, tiek dideliam. Itin tiks draugų pasisėdėjimui su įvairiais padažais, pvz., chimichuri padažu, saldžiarūgščiu padažu, tadziki ir t. t., bulvytėmis, šviežiomis daržovėmis Ir gamyba jo nėra itin ilga - tereiks pamarinuoti mėsą ir iškepti orkaitėje.
Lėtai troškintos anties kulšelės su cinamonu ir apelsinais - puikus artėjančių žiemos švenčių patiekalas jūsų stalui, juolab, kad ir aromatai - labai kalėdiški. O jei dar iš anksto išvirsite ir patieksite kalėdinio spanguolių pagardo, šventės garantuotai bus pačios įsimintiniausios!
Šį kartą pristatau jaučio uodegos troškinį, kuris iš pažiūros skamba labai įmantriai ir nekasdieniškai, o pasigamina labai paprastai. Galiu patikinti, kad prie viryklės Jums reikės stovėti visai nedaug ir, nors patiekalas negims nei per valandą ar dvi, viską už Jus padarys orkaitė. Argi tai nenuostabu!?
Šis patiekalas vienas tų, gaminamų greitai - tiek, kiek reikia, kad ryžiai suminkštėtų. Na, gal viena kita minutėle trumpiau, nei nurodytas jų gaminimo laikas ant pakuotės. O visa kita jūsų fantazijos vaisius - su mėsa, be mėsos, vienokiom ar kitokiom daržovėmis, su grietinėle, o gal kokoso pienu, kaip šįkart gaminau aš. Ir prieskoniai tokie ir tiek, kokius ir kiek mėgstate jūs ;)