Gyvenimo būdo tinklaraštis, apimantis mano aistrą gaminti, pakeliui atsiradusią studiją, kelionių įspūdžius ir kitas paklydusias mintis
Nežinau, ar nors vieną lietuvį nustebinsiu šiuo desertu. Tinginys buvo daugelio iš mūsų vaikystės desertu. ir dar ir dabar dažnas gamina jį namuose, nes jo gamyba nesudėtinga ir ypač tinkama vaikams. Šiame recepte nerasi kondensuoto pieno, nes jo tiesiog nėra. Be jo, man rodos, tinginio tekstūra gaunasi šie tiek lengvesnė. O gardumui nėra ribų!
Varškėčiai neatsiejami nuo lietuviškos virtuvės. Dauguma juos mėgsta. Virtus, keptus, kai varškės įdaras tešloje, kai tiesiog tešla iš varškės. O štai pavadinimai kelia sumaištį, nes gaminys lyg ir tas pats, o kiekvienas vadina savaip. Galimas klasikinis nesusikalbėjimo pavyzdys!
Blynus mėgau, kiek save pamenu. Jau ne kartą esu rašiusi, sakiusi, kad, kol lankiau mokyklą, kiekvieną rytą mano mama kantriai kepdavo blynus, nes vienintelis atsakymas į klausimą "ko norėsite pysryčiams?" būdavo "BLYNŲ!!!!". Blynus valgiau vaikystėje, valgau ir dabar. Be jokios sąžinės graužaties.
Šonkaulius ypatingai mūsų šeimoje mėgsta Sofija Marija. Nuo mažų dienų. Vos išmokusi kalbėti, vis prašydavo iškepti šonkauliukų. Tik kažkodėl nė vienas receptas nėra nugulęs į tinklaraštį, todėl bandau taisyti šią klaidą ir pasidalinti su jumis šonkaulių, marinuotų garstyčiose ir meduje, receptu.
Šis patiekalas patiks tiek mažam, tiek dideliam. Itin tiks draugų pasisėdėjimui su įvairiais padažais, pvz., chimichuri padažu, saldžiarūgščiu padažu, tadziki ir t. t., bulvytėmis, šviežiomis daržovėmis Ir gamyba jo nėra itin ilga - tereiks pamarinuoti mėsą ir iškepti orkaitėje.
Lėtai troškintos anties kulšelės su cinamonu ir apelsinais - puikus artėjančių žiemos švenčių patiekalas jūsų stalui, juolab, kad ir aromatai - labai kalėdiški. O jei dar iš anksto išvirsite ir patieksite kalėdinio spanguolių pagardo, šventės garantuotai bus pačios įsimintiniausios!
Šį kartą pristatau jaučio uodegos troškinį, kuris iš pažiūros skamba labai įmantriai ir nekasdieniškai, o pasigamina labai paprastai. Galiu patikinti, kad prie viryklės Jums reikės stovėti visai nedaug ir, nors patiekalas negims nei per valandą ar dvi, viską už Jus padarys orkaitė. Argi tai nenuostabu!?