Kreminė pikantiška moliūgų sriuba

2024 m. spalio 6 d.

Be laktozės Be kiaušinio Sriubos

Į duris pasibeldus rudenėliui, į namų virtuvę pamažu sugrįžta jaukus, šildantis maistas. Lietuvoje jau tapo įprastomis kreminės sriubos. Na, o vienas dažniausių ingredientų – moliūgas. Trinta moliūgų sriuba – viena mano mėgstamiausių. Ją su malonumu valgo ir mano vaikai. Kad moliūgų sriubos per ilgą žiemą nepabostų, kaskart “slaptas” ingredientas suteikia kitokio, įdomesnio skonio ir poskonio.

Atvirai pasakius, niekada sriubų negaminu pagal receptus, nes visada noriu pasilikti erdvės improvizacijai, tad dažniausiai receptus užsirašinėju tik tuomet, kai noriu pasidalinti su jumis. Viena pirmųjų mano tinklaraštyje atsirado trinta pankolinė moliūgienė, o šįkart noriu pasidalinti kreminės pikantiškos moliūgų sriubos receptu.

Jau keli metai populiaru trintoms, kreminėms sriuboms ingredientus ne virti, o kepti orkaitėje. Keptos daržovės priduoda šiek tiek kitokio poskonio. Bet lai tai tebūna Jūsų sprendimas, kaip norėsite gaminti šią sriubą – virti ar kepti. Aš šiam receptui daržoves kepiau orkaitėje. Iš vienos pusės nereikia stovėti prie burbuliuojančio puodo, iš kitos – toks gamybos būdas man pasirodė netgi paprastesnis. Be to, joje panaudojau brokolio kotą, kuris, tikiu, pas daugelį vis dar nevartojamas ir išmetamas. O jis gali būti puikiai panaudojamas tiek trintose sriubose, košėse ar kaip užkandis, nuskutus ir supjausčius jį šiaudeliais.

Šios sriubos ingredientai nėra visiškai įprasti trintai moliūgienei, bet tikrai puikiai suderėjo ir gavosi nuostabi, kreminė, pikantiška moliūgų sriuba, šildanti kūną, širdį ir sielą. O jei norėtųsi dar daugiau pikantiškumo, įmeskite į orkaitę dar ir čili pipiriuką!

Kreminė pikantiška moliūgų sriuba

  • 1 sviestinis moliūgas
  • 1 morka
  • 1 raudonasis svogūnas
  • 1 paprika
  • 3-4 bulvės
  • 1 brokolios kotas (nebūtinai)
  • 5-6 česnako skiltelės
  • 1 sultinio kubelis
  • 500 ml verdančio vandens
  • 100 ml kokosų pieno
  • druskos
  • maltų juodųjų pipirų
  • džiovinto ar šviežio čiobrelio
  • muskato riešuto
  • alyvuogių aliejaus

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.
  2. Į skardą sudėkite per pusę perpjautą ir pašalintomis sėklomis sviestinį moliūgą, nuskustą morką, nuskustas ir į ketvirčius supjaustytas bulves, svogūną, nuskustą brokolio kotą, ketvirtį baklažano ir papriką, iš kurios pašalintos sėklos. Į moliūgo ertmes įdėkite česnako skilteles.
  3. Viską pabarstykite druska, juodaisiais maltais pipirais, džiovintu čiobreliu ir pašlakstykite alyvuogių aliejumi.
  4. Pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 30 min., tuomet išimkite visas daržoves, išskyrus moliūgą, kurį dar kepkite apie 20-30 min., iki suminkštės.
  5. Sultinio kubelį užpilkite 0,5 l vandens.
  6. Iškeptą moliūgą išskobkite, baklažaną nulupkite ir kartu su kitomis daržovėmis sudėkite į puodą, išspauskite keptus česnakus, supilkite sultinį, kokosų pieną ir viską sutrinkite trintuvu, iki kreminės konsistencijos. Jei sriuba per tiršta, galima įpilti dar šiek tiek vandens ar kokosų pieno. Galiausiai įtarkuokite muskato, įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų bei džiovinto ar šviežios čiobrelio.
  7. Patiekite su raugo duonos rieke, moliūgų ir sezamo sėklomis.

Skanaus iki mėnulio ir atgal!

Šioje interneto svetainėje naudojami slapukai. Slapukai naudojami rinkti informaciją apie apsilankymus svetainėje, pagerinti svetainės veikimą ir siūlyti naudotojams aktualų turinį bei reklamas. Daugiau informacijos ieškokite mūsų Slapukų naudojimo taisyklėse. Skaityti daugiau.
Šioje interneto svetainėje naudojami slapukai. Slapukai naudojami rinkti informaciją apie apsilankymus svetainėje, pagerinti svetainės veikimą ir siūlyti naudotojams aktualų turinį bei reklamas. Daugiau informacijos ieškokite mūsų Slapukų naudojimo taisyklėse. Skaityti daugiau.