Jau ką mėgstam, tai blynus! Ir aš niekada nesivadovauju jokiais receptais, o tiesiog kepu iš akies, pagal nuotaiką. Tik tuomet, kai noriu receptu pasidalinti su jumis, viską sveriu ir skaičiuoju. Tad šį kartą braškiniai linkėjimai skrieja į jūsų namus 😉
Šie blynai gimė labai paprastai – atsidariau šaldytuvą, užmečiau akį ir nusprendžiau, kad šiandien bus rikotos blynai su braškėmis. Braškių jau gausu visur – tiek parduotuvėse, tiek turgeliuose, tad kodėl nesusikūrus vasariško skonio pusryčių. O gal net ir pavakarių!
Blynams naudojai kukurūzų miltų, tačiau, jei jų neturėsite, nieko tokio – galite naudoti įprastus kvietinius miltus ar pasirinkti kitus, pvz., migdolų, ryžių ir pan. Ir, žinoma, vasaros sezonu galite keistis uogas arba naudoti kelių rūšių. Nuo to blynai bus dar skanesni.
Kadangi tešla gaunasi gana puri (keptuvėje blynus formuoju, kad išliktų aukštis), yra svarbu blynus kepti žemesnėje temperatūroje, kad iškeptų vidus.
Rikotos blynai su braškėmis
- 250 g rikotos
- 1 kiaušinis
- 1 arb. š. vanilės cukraus
- 1 val. š. kokoso palmių cukraus/ rudo cukraus
- žiupsnelis druskos
- 30 g kukurūzų miltų
- kokosų aliejaus kepimui
- Rikotą sudėkite į dubenį. Suberkite cukrų, vanilę, druską, įmuškite kiaušinį ir viską išsukite.
- Suberkite miltus ir vėl viską gerai išsukite.
- Supjaustykite nuplautas braškes, suberkite į tešlą ir atsargiai išmaišykite.
- Įkaitinkite keptuvę, sumažinkite kaitrą, įdėkite kokosų aliejaus ir formuokite blynus. Blynai lai iš lėto gražiai paskrunda, tuomet gražiai apverskite ir vėl leiskite lėtai iškepti kitai pusei.
- Patiekite su šviežiomis uogomis, trintomis uogomis, grietine, klevų sirupu, plakta grietinėle ar su kuo tik širdis geidžia.
Skanaus iki mėnulio ir atgal!