Į duris pasibeldus rudeniui, parduotuvėse atsirado figos ir aš niekaip negaliu praeiti pro jas, neįdėjusi jų į pirkinių krepšelį. Man patinka jas valgyti tiek vienas, tiek gardinti jomis kepinius, brusketas, ryžių patiekalus. Jos suteikia kitoniškumo, įdomaus poskonio, natūralaus saldumo.
Šį receptą nešiojausi savyje apie pora savaičių. Derinys čiobrelis-figa-gorgonzola dolce ramybės nedavė ir jaučiau, kad jis turi būti nepakartojamas. Ir tik paskutinę minutę pagalvojau, kad viską apjungs puri rikota. Ir mano nuojauta n-ąjį kartą neklydo. Viskas gavosi puikiai, gardžiai, nepakartojamai iki mėnulio ir atgal! O jau tas čiobrelio kvapas kepant blynams… mmm…
Tiesa, saldumą recepte galite reguliuoti – man norėjosi labiau gurmaniško derinio, nei saldaus patiekalo. O štai toks lietinių patiekimas tikrai sulauks ovacijų!
Čiobrelių blyneliai su rikota, gorgonzola dolce ir figomis
Lietinių tešla (~ 10 blynų)
- 3 kiaušiniai
- 220 g pieno
- 100 g miltų
- žiupsnis druskos
- 1/2 arb.š. džiovinto arba šviežio čiobrelio
- 15 g tirpinto sviesto
Įdaras (pakaks 6 blyneliams)
- 250 g rikotos
- 70 g gorgonzola dolce sūrio
- 1/2 arb.š. cukraus su natūralia vanile
- 10 g kokoso palmės cukraus (arba bet kokio kito)
- 2 figos
Lietiniai
- Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite druską ir cukrų. Išsukite.
- Suberkite miltus ir čiobrelį ir viską gerai išmaišykite šluotele.
- Supilkite pieną ir vėl išsukite, tuomet supilkite sviestą ir dar kartą išsukite.
- Įkaitinkite keptuvę ir iškepkite lietinius blynus.
Įdaras
- Į rikotą suberkite sausus produktus ir išsukite.
- Gorgonzolą dolce ir figas supjaustykite nedideliais kubeliais ir sudėkite į rikotą, išmaišykite.
Surinkimas
- Į lietinio centrą krėskite 2-3 arb.š. įdaro, suimkite blyno kraštus į centrą, perverkite mediniu pagaliuku ar šviežio čiobrelio šakele.
- Taip paruoštus blynelius pakepkite keptuvėje ant silpnos kaitros, prieš tai ištirpinus gabalėlį sviesto.
Skanaus iki mėnulio ir atgal!