Vištienos/ kalakutienos vyniotinis su špinatais ir fetos sūriu

2024 m. balandžio 9 d.

Užkandžiai Rimti patiekalai Be kiaušinio

Prisimenu savo vaikystę – galima sakyti, įvairiausi mėsos vynotiniai buvo gaminami kiekviena rimtesne proga: Kalėdoms, Velykoms, gimtadieniams, vestuvėms ir t.t. Ir, žinoma, viską gamindavo mama, tetos, močiutės. Toks jau laikmetis buvo, kai nupirkti negalėjai, o ant stalo ką nors gardesnio padėti norėjosi.

Buvo metas, kai kokį nors mėsos vyniotinį susukdavau ir aš, nes na kaipgi gi be jų. Po to kuriam laikui jie iš mano virtuvės išnyko. Ir štai, prieš šių metų Velykas pagalvojau, kad gal visai nieko būtų kažką iškepti, ką būtų galima supjaustyti ir padėti ant stalo kaip šaltą užkandį. Taip ir gimė kalakutienos vyniotinis su špinatais ir fetos sūriu. Tiesa, galutiniame rezultate kalakutieną pakeitė vištiena, nes tiesiog nepavyko gauti kalakutienos. Bet, jei jau gaminsite, drąsiai galite rinktis bet kurią iš šių paukštienų.

Jei gaminsite su vištiena, rekomenduoju rinktis vištienos krūtinėlių išklotinę, o jei gausite tik atskirų vištienos krūtinėlių, tiesiog gaminkite įdarytą krūtinėlę. Na, o jei gaminsite su kalakutiena, mėsą paruošti užtruks šiek tiek ilgiau, nes greičiausiai nepakaks tik pamušti, teks ir voko principu išpjaustyti, kad būtų plonesnė.

Šis vyniotinis gardus tiek karštas, tiek šaltas.

Vištienos/kalakutienos vyniotinis su špinatais ir fetos sūriu

  • 1 kg kalakutienos arba 2 vištienos krūtinėlių išklotinės
  • 300 g špinatų
  • 100 g fetos sūrio
  • 2 skiltelės česnako
  • druskos
  • maltų juodųjų pipirų
  • muskato
  • aliejaus

  1. Česnaką susmulkinkite.
  2. Į keptuvę pilkite pora šaukštų aliejaus. Sudėkite česnaką ir lengvai pakepinkite.
  3. Sudėkite špinatus ir kaitinkite ant lengvos kaitros pamaišydami. Pasūdykite, įberkite juodų maltų pipirų ir įtarkuokite šiek tiek muskato (špinatai jį dievina!).
  4. Paruoštus špinatus sudėkite į dubenį, atvėsinkite. Į pravėsius špinatus sutrupinkite fetos sūrį ir išmaišykite. Įdaras paruoštas.
  5. Mėsą pamuškite, kad būtų lengviau susukti vyniotinį. Įtrinkite druska ir maltais juodaisiais pipirais iš abiejų pusių.
  6. Jei gaminate su vištienos krūtinėlių išklotine, dėkite pusė įdaro ant vienos išklotinės, susukite vyniotinį, sutvirtinkite siūlu. Tą patį padarykite su kita vištienos krūtinėlės išklotine. Jei gaminate su kalakutiena, sudėkite visą įdarą ir susukite vyniotinį.
  7. Kepkite 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 45 min.- 1h, priklausomai nuo vyniotinio dydžio.

Skanaus iki mėnulio ir atgal!

Šioje interneto svetainėje naudojami slapukai. Slapukai naudojami rinkti informaciją apie apsilankymus svetainėje, pagerinti svetainės veikimą ir siūlyti naudotojams aktualų turinį bei reklamas. Daugiau informacijos ieškokite mūsų Slapukų naudojimo taisyklėse. Skaityti daugiau.
Šioje interneto svetainėje naudojami slapukai. Slapukai naudojami rinkti informaciją apie apsilankymus svetainėje, pagerinti svetainės veikimą ir siūlyti naudotojams aktualų turinį bei reklamas. Daugiau informacijos ieškokite mūsų Slapukų naudojimo taisyklėse. Skaityti daugiau.