Panna cotta su mėlynių-vyšnių putėsiais

2013 m. rugpjūčio 6 d.

Saldu Be kiaušinio

Skonių ir kvapų pasaulis galutinai susuko man galvą. Sakysite, na ir kas čia tokio, gi daugelis gamina ir tiek. Gal… tačiau man tai KAŽKAS TOKIO ir ligos simptomai nepraeina. Galvoje sukasi įžūlios mintys apie.. apie kelis projektus. Toks asmenybės susidvejinimas neleidžia ramiai miegoti jau keletą naktų, nes nežinau, ką labiau myliu – tikrąją profesiją, ar naująją aistrą… Dabar toks periodas, jog, rodos, noriu jų abiejų. Tad dabar bandau mintis dėlioti į atskiras lentynėles šlamšdama panna cotta su mėlynių putėsiais. Kaip gerai, kad tai galiu daryti vidury nakties be sąžinės graužaties!!!

Šis desertas – viena iš daugelio netikėtai kilusių idėjų. Namuose dar buvo likusios kelios vyšnios ir saujelė mėlynių, o panna cotta jau senokai viešėjo mūsų namuose. Ir kadangi kaupiuosi mažosios krikštynų torto dekoravimui, tai pirmą kartą pabandžiau pažaisti su šokoladu. Tad prašau labai nekritikuoti, nes pirmasis blynas nėra tobulas, tačiau aš savimi labai didžiuojuosi, kad bent išdrįsau pabandyti. Mano nuomone, drugelis išėjo visai neblogas, ar ne 🙂 Pasižadu tobulėti šioje srityje, nors dailė nėra stiprioji mano pusė.

Beje, šokoladiniu drugeliu buvo visiškai sužavėtas mano sūnus. Tad visiems aišku, kuri taurė jam atiteko 🙂

Kažkada atradau stiklo privalumus ir, jei tik galiu, juos išnaudoju 🙂 Juk prisimenate gaspačopanna cotta su aviečių užpilubraškinį tiramisu… Sakoma, pirmiausiai valgo akys 😉 Tiesa?!

Panna cotta su mėlynių-vyšnių putėsiais

Panna cotta
  • 200 ml pieno
  • 200 ml riebios grietinėlės
  • 7 g želatinos
  • 2 a. š. vanilės cukraus
  • 60 g cukraus
  • šiek tiek vandens
Putėsiai
  • įvairiomis proporcijomis 150 ml mėlynių-vyšnių sulčių
  • 10 g želatinos
  • 60 g cukraus
  • 1 a. š. vanilės cukraus
  • 20 g kukurūzų krakmolo
  • 200 ml riebios grietinėlės

Panna cotta
  1. Želatiną išbrinkinkite vandenyje.
  2. Į puodą supilkite pieną, grietinėlę, sudėkite cukrų ir vanilės cukrų. Mišinį maišydami pakaitinkite iki užvirimo.
  3. Nukelkite nuo ugnies, sudėkite želatiną ir maišydami leiskite jai ištirpti.
  4. Ištirpus želatinai, tam, kad mišinys būtų vienalytis ir netyčia neliktų koks želatinos gumulėlis, perkoškite skystį per sietelį ir išpilstykite į pageidaujamas formeles ar stiklines/taures bei statykite į šaldytuvą porai valandų.
Putėsiai
  1. Želatiną išbrinkinkite šlakelyje vandens.
  2. 100 ml sulčių užvirkite su cukrumi ir vanilės cukrumi.
  3. Likusiose sultyse ištirpinkite krakmolą ir supilkite į verdančias sultis. Trumpai pavirę, nukaiskite.
  4. Želatiną ištirpinkite šakelyje užvirusių sulčių ir supilkite į užkaitintas sultis. Leiskite atvėsti.
  5. Išplakite grietinėlę ir sudėkite ją į pravėsusias sultis. Viską išmaišykite ir supilkite ant sustingusios panna cottos.

Skanaus iki mėnulio ir atgal!

Šioje interneto svetainėje naudojami slapukai. Slapukai naudojami rinkti informaciją apie apsilankymus svetainėje, pagerinti svetainės veikimą ir siūlyti naudotojams aktualų turinį bei reklamas. Daugiau informacijos ieškokite mūsų Slapukų naudojimo taisyklėse. Skaityti daugiau.
Šioje interneto svetainėje naudojami slapukai. Slapukai naudojami rinkti informaciją apie apsilankymus svetainėje, pagerinti svetainės veikimą ir siūlyti naudotojams aktualų turinį bei reklamas. Daugiau informacijos ieškokite mūsų Slapukų naudojimo taisyklėse. Skaityti daugiau.