Braškės, braškės, braškės… Jų laukiame kiekvienais metais. Nuostabioms raudonskruostėms kvepiančioms uogoms turbūt abejingų nėra. Braškių sezoną atidarėme dar praėjusį ketvirtadienį, vos sužinojau, kad jomis jau prekiaujama. Taip norisi suspėti jomis pasimėgauti, nes braškės vos pasirodo ir jų jau nebėra…
Vaikystėje braškes mėgau valgyti vienas, nuskintas dar lysvėje, su cukrumi, su pienu ir batono rieke… Tokia tad buvo mada tuomet kaime pas močiutę. Dabar mano šeimoje jas valgome panašiai ir visi beprotiškai jas mėgstame. O kai norisi kažko rafinuotesnio, tuomet aš kimbu į darbą ir neilgai trukus jau ragaujame braškes kitaip.
O šiandien kaip tik tokia proga pasitaikė, kad reikėjo patiekti atvykusioms į svečius giminaitėms desertą, o jėgų vakar kažką gaminti labai ypatingo nebuvo. Kita vertus, tai ką patiekiau, manau, kad buvo gana subtilu.
Šaldytuve gulėjo dubenėlis braškių, maskarponės sūrio. Tad į galvą atėjo vienintelė mintis – braškinis tiramisu. Tik va naminių damų pirštelių jau nebeturėjau, o kepti laiko nebuvo, tad naudojau pirktinius, bet pažadu greitai šią klaidą ištaisyti ir kitą kartą bus gaminamas tik su namie keptais.
Šis receptas patikrintas laiko ir, patikinu, tikrai vertas dėmesio. Jam pagaminti reikia vos keletos minučių, o skanauti galėsite jau po kelių valandų. Ir, jeigu turite galimybę, darykite į didesnį indą, nes tiramisu „ištirps“ labai greitai.
Braškinis tiramisu yra fantastiškas, burnoje tirpstantis, kvapnus birželio desertas!!! Vėliau vietoj braškių galima naudoti kitas uogas – mėlynes, gervuoges, avietes ir turėsit besikeičiantį vasaros tiramisu.
Patarimas
Gaminkite tiramisu taurėse, stiklinėse – atrodys įspūdingiau ir nereikės jaudintis dėl pateikimo.
Braškinis tiramisu
6 asmenims
- 6-8 damų piršteliai
- 250 g maskarponės sūrio
- 200 ml riebios grietinėlės
- 80 g cukraus pudros
- apie 12 didesnių braškių
- Išsukite maskarponės sūrį su cukraus pudra.
- Išplakite grietinėlę ir sumaišykite su sūriu.
- 6 braškes palikite papuošimui. Likusias supjaustykite griežinėliais, kiekvieną braškę dalydami į 3-4 dalis.
- Damų pirštelius supjaustykite nedideliais gabalėliais, kad būtų patogiau sluoksniuoti taurėse.
- Kelis pirštelių gabalėlius dėkite į taurės dugną, ant jų krėskite maskarponės kremo, išdėliokite braškių sluoksnį, vėl piršteliai, kremas ir braškės. Taip sluoksniuokite iki viršaus, pabaigdami kremu ir papuošdami likusiomis braškėmis.
- Taures dėkite į šaldytuvą keletui valandą ir tiekite į stalą.
Skanaus iki mėnulio ir atgal!