Panna cotta su aviečių užpilu

2013 m. birželio 1 d.

Saldu Be kiaušinio

Panna cotta – tipiškas Pjemonto regiono desertas, mėgstamas visoje Italijoje, ypač tinkantis karštiems vasaros vakarams. Asmeniškai man tai vienas dieviškiausių desertų, be abejo, nutylint ir net neprisileidžiant nė mažiausios mintelės apie jo kaloringumą.


Šis gardėsis yra vienas mano favoritų, gaminamas namuose gana dažnai ir įvairioms progoms. Jo gaminimui nereikia skirti itin daug laiko, tad, net jei Jūsų svečiai pasibels į duris vos po poros valandų, Jūs galėsite juos nustebinti šiuo dieviškai skaniu grietinėlės desertu.

Beje, jis toks universalus, kad gali būti gardinamas šokoladu, uogos, želė, uogų, vaisių užpilu ir t. t.

Patarimai
  • Nepadauginkite želatinos ir rekomenduoju naudoti smulkią, nes jos nereikia užmerkti iš anksto, t. y. ji išbrinksta akimirksniu.
  • Nepamažinkite cukraus.

Panna cotta su aviečių užpilu

Panna Cotta
  • 400 ml grietinėlės
  • 400 ml pieno
  • 2/3 stiklinės cukraus
  • 2 a. š. vanilės cukraus arba 1 vanilės ankšties sėklytės
  • 60 ml vandens
  • 20 g želatinos 
Užpilas
  • 200 g šviežių aviečių
  • ½ a. š. vanilės cukraus
  • 50 g cukraus

  1. Želatiną išbrinkinkite vandenyje.
  2. Į puodą supilkite pieną, grietinėlę, sudėkite cukrų ir vanilės cukrų (arba vanilės ankšties sėklytes. Mišinį maišydami pakaitinkite iki užvirimo.
  3. Nukelkite nuo ugnies, sudėkite želatiną ir maišydami leiskite jai ištirpti.
  4. Ištirpus želatinai, tam, kad mišinys būtų vienalytis ir netyčia neliktų koks želatinos gumulėlis, perkoškite skystį per sietelį ir išpilstykite į pageidaujamas formeles ar stiklines/taures. Paskutiniuoju metu aš esu pamėgusi patiekti desertus netradiciškai jiems būdingu būdu, jei tik tai įmanoma. O panna cotta tam tinka idealiai!
  5. Indelius su skysčiu statykite į šaldytuvą porai valandų.
  6. Per tą laiką padarykite aviečių užpilą. Uogas nuplaukite, keletą pasilikite papuošimui, o likusias pertrinkite per sietelį. Gautą skystį supilkite į puodelį, kuriame kaitinsite užpilą.
  7. Į aviečių sultis suberkite cukrų ir vanilės cukrų ir pakaitinkite iki užvirimo.
  8. Užpilą supilkite ant sustingusios panna cottos ir papuoškite likusiomis uogomis.

Skanaus iki mėnulio ir atgal!

Šioje interneto svetainėje naudojami slapukai. Slapukai naudojami rinkti informaciją apie apsilankymus svetainėje, pagerinti svetainės veikimą ir siūlyti naudotojams aktualų turinį bei reklamas. Daugiau informacijos ieškokite mūsų Slapukų naudojimo taisyklėse. Skaityti daugiau.
Šioje interneto svetainėje naudojami slapukai. Slapukai naudojami rinkti informaciją apie apsilankymus svetainėje, pagerinti svetainės veikimą ir siūlyti naudotojams aktualų turinį bei reklamas. Daugiau informacijos ieškokite mūsų Slapukų naudojimo taisyklėse. Skaityti daugiau.