Šis patiekalas patiks tiek mažam, tiek dideliam. Itin tiks draugų pasisėdėjimui su įvairiais padažais, pvz., chimichuri padažu, saldžiarūgščiu padažu, tadziki ir t. t., bulvytėmis, šviežiomis daržovėmis Ir gamyba jo nėra itin ilga – tereiks pamarinuoti mėsą ir iškepti orkaitėje.
Mėsą galite palikti marinavimuisi iš vakaro arba 1-2 h iki kepimo. Taip pat mėsą paniruoti galite tiek smulkintuose kukurūzų dribsniuose, tiek panko džiūvėsėliuose. Mėsa labiau traški bus su dribsniais, bet tikrai nereikia pergyventi, jei jų nebus po ranka. Kaip visada sakau, improvizuokite!
Traški vištiena/kalakutiena su kukurūzų dribsniais/ panko džiūvėsėliais
- apie 700-800 g vištienos/ kalakutienos filė
- 2 valg. š. graikiško jogurto
- 1 kiaušinis (galima ir be jo)
- 1/2 arb. š. druskos
- 1/2 arb. š. maltų juodųjų pipirų
- 3/4 arb. š. maltos raudonosios paprikos
- 1/3 arb. š. aitrios maltos paprikos
- 1 arb. š. džiovintų žolelių mišinio (bazilikas, raudonėlis, mairūnas ir pan.)
- ~ 100-150 g nesaldintų kukurūzų dribsnių ar panko džiūvėsėlių
- aliejaus kepimui
- Mėsą, jei reikia supjaustykite 2-3 cm pločio juostelėmis. Jei naudosite vištienos filė vidines dalis, pjaustyti nereikia.
- Į jogurtą sudėkite visus prieskonius, įmuškite kiaušinį ir gerai išmaišykite.
- Jogurto masę supilkite į mėsą ir gerai išmaišykite, kad visi gabaliukai juo pasidengtų. Leiskite pasimarinuoti 1-2 h arba per naktį.
- Jei naudosite kukurūzų dribsnius, juos pasmulkinkite.
- Orkaitę įkaitinkite iki 190°C.
- Apvoliokite kiekvieną mėsos gabaliuką dribsniuse ar panko džiūvėsėliuose ir dėkite į skardą išklotą kepimo popieriumi.
- Apšlakstykite ar apipurkškite aliejumi.
- Kepkite apie 20-25 min. Jei norisi labiau apskrudusios mėsytės, galima pabaigoje įjungti grilį 2-3 min. Tik saugokite, kad nesudegtų!
Skanaus iki mėnulio ir atgal!