Obuolių tartas su trupiniais

2018 m. rugsėjo 18 d.

Saldu

Šis puikus rudeniu kvepiantis tartas su obuoliais gimė per kelias minutes. Iš tikrųjų, prireiks valandėlės. Man jis gavosi kiek greičiau, nes šaldytuve buvo likutis tarto tešlos. Ir istorija jo tokia paprasta, kad net neverta daugžodžiauti.

Man labai patinka vaisiniai pyragai ir panašūs gaminiai, kuriuose tikrai daug vaisių, kurių skonis toks sooodrus, kad net susisuka galva. Visai kaip pernai atrasti obuolių Napoleonas ir Tarte tatin.

Vakar grįžusi į Minską supratau, kad noriu baisiai obuoliško kąsnelio, kad ne šiaip pyrage būtų keli obuolio gabalėliai, bet kad obuoliai tiesiog šoktų šokį burnoje. Pagalvojau, kad puikiai tiktų obuoliai su trupiniais, bet prisiminiau, kad šaldytuve yra tarto tešlos, tad nutariau išbandyti kiek kitokį variantą. Pasakyti, kad buvo gardu, lyg nepasakyti nieko. Mano visi burnos receptoriai buvo patenkinti gautu rezultatu, tad tikiuosi, kad patiks ir jums. O ir receptas nėra nei sudėtingas, nei reikalaujantis didelių pastangų ar žinių 😉 Beje, obuolius galite maišyti su kriaušėmis, slyvomis, avietėmis ar netgi spanguolėmis, paskaninti lazdyno riešutais. Visi variantai priimtini.

Tiesa, aš turiu puikią tarto formą su išimamu dugnu, bet jūs galite kepti tartą ir tortams skirtose atsegamose formose. Jei liks tarto tešlos, drąsiai suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą arba į šaldymo kamerą (priklausomai nuo to, kaip greitai prisiruošite kepti).

Obuolių tartas su trupiniais

Tarto tešla
  • 2 kiaušinio tryniai
  • 70 g cukraus
  • 250 g miltų
  • 125 g sviesto
  • 1-3 valg. š. šalto vandens
Įdaras
  • 1 kg obuolių (arba kitų vaisių)
  • 1 arb. š. cinamono
  • 25 ml romo (nebūtina)
Trupiniai
  • 80 g sviesto
  • 80 g rudo cukraus
  • 80 g miltų
  • 40 g migdolų miltų

Tarto tešla
  1. Miltus ir cukrų suberkite į dubenį.
  2. Sudėkite kubeliais supjaustytą sviestą ir ištrinkite viską iki trupinių.
  3. Sudėkite trynius ir maišykite tešlą. Vandens įpilkite tiek, kiek reikia, kad gautųsi vienalytė, sulimpanti į vieną gabalą.
  4. Iškočiokite 3-4 mm plonumu ir įklokite į kepimo indą. Įdėkite pusvalandžiui į šaldymo kamerą.
Įdaras
  1. Obuolius nulupkite, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite norimo dydžio gabaliukais. Suberkite į indą.
  2. Ant obuolių suberkite cinamoną ir supilkite romą. Išmaišykite ir leiskite kiek pastovėti.
Trupiniai

Visus ingridientus sumaišykite rankomis iki trupinių.

Surinkimas
  1. Ant atšalusios tarto tešlos suberkite obuolius. Viršų pabarstykite trupiniais.
  2. Tartą kepkite 180℃ orkaitėje apie 30 min.

Skanaus iki mėnulio ir atgal!

Šioje interneto svetainėje naudojami slapukai. Slapukai naudojami rinkti informaciją apie apsilankymus svetainėje, pagerinti svetainės veikimą ir siūlyti naudotojams aktualų turinį bei reklamas. Daugiau informacijos ieškokite mūsų Slapukų naudojimo taisyklėse. Skaityti daugiau.
Šioje interneto svetainėje naudojami slapukai. Slapukai naudojami rinkti informaciją apie apsilankymus svetainėje, pagerinti svetainės veikimą ir siūlyti naudotojams aktualų turinį bei reklamas. Daugiau informacijos ieškokite mūsų Slapukų naudojimo taisyklėse. Skaityti daugiau.