Netikėtai sulaukiu draugės Kristinos skambučio. Ką?! Ar noriu braškių? Naminių? Be abejo!!! Apsižiaugiu, kaip vaikas, ir jau mąstau, kad turėsim, ką sulapnot karštą šventinę popietę. Pasirodo, praeitą naktį Dzūkijoje ir pajūry lijo, o pas mus nė lašo. Nežinau, gal sostinėje ir lijo kur nors, bet, kaip visada, mūsų namai aplenkti. Tad vis dar laaaaabai tvanku, o braškės su vėsiu pienu būtų pats tas.
Hmmmm… gaunu visą dėžutę kvepiančių uogų. Tokių tikrų, užaugintų čia, su draugės meile ir šiluma. Ir suvokiu, kad su pienu, tai pienu, bet braškių gavau gerokai daugiau, nei tikėjausi…
Kyšt galvą spintelėn – cukraus yra. Virsiu uogienę. Kepčiau ir pyragą, bet ne, reik greitai jas suvartoti, nes kitą dieną bus nebe tokios, o prarasti nors vieną būtų tikra nuodėmė. Ir kaip tyčia, namie nė vieno indelio, skirto uogų šaldymui!!! Ką gi, teks pėdinti į parduotuvę.
Na ir galvoje dar viena mintis, kad jau uogų tiek daug, tad darysiu braškinį tiramisu tortą. Buvau pažadėjusi, gamindama greitąjį braškių tiramisu, kad kitą kartą naudosiu tik naminius damų pirštelius. Ir kaip tyčia, jų turiu. Beje, jų prireiks beveik tiek, kiek galima iškepti iš vienos normos, nurodytos recepte.
Šis tortas nepretenduoja būti laikomas tikruoju tiramisu. Lai jis būna laikomas Neringos braškiniu tiramisu tortu. Ir dar… šįkart tortas gavosi beveik nuo galvos iki kojų naminis. Net vanilės cukrus pagamintas namie: iš vanilės ankšties ir cukraus.
Kaip supratote, pas mane šiandien namie gavosi neplanuotas darbymetis – trys indeliai uogų jau šaldymo kameroje, uogienei skirtos braškės bičiuliaujasi su cukrum ir laukia savo eilės, o šaldytuve stengsta braškių tiramisu tortas. Sakyčiau, nors ir netikėtai, bet visai neblogai 😉
Braškinis tiramisu tortas
- Naminiai damų piršteliai
- 400 g maskarponės sūrio
- 100 g rikotos sūrio
- 500 ml riebios grietinėlės
- 100 g cukraus pudros
- 2 a. š. vanilės cukraus
- braškių
- Išsukite maskarponės ir rikotos sūrius su cukraus pudra, vanilės cukrumi ir citrinos sultimis.
- Išplakite grietinėlę iki standumo ir sumaišykite į sūrių masę.
- Braškes padalinkite pusiau, didesnes į 3 dalis.
- Klokite formą naminiais damų piršteliais. Ant jų krėskite pusę sūrių kremo.
- Ant kremo išdėliokite pjaustytas braškes.
- Vėl pakartokite sluoksniavimą ir torto viršų papuoškite tiek pjaustytom, tiek nepjaustytom braškėm arba kaip jums patinka.
- Tortą kiškite į šaldytuvą porai valandų ir skanaukite.
Skanaus iki mėnulio ir atgal!