Naminiai damų piršteliai

2013 m. gegužės 31 d.

Saldu Be laktozės

Naminiai damų piršteliai mano virtuvėje atsirado labai tikslingai. Esu visokiausių sliuoksniuotų desertų mėgėja, o juose paprastai naudojami taip vadinami damų piršteliai. Iki šiol juos pirkdavau eiliniame prekybos centre, tačiau knygoje „Kvepiantys“ esantys receptas „badė akis“ ir akino pagaliau išsekti pačiai be jokių sintetinių priedų ir visokiausių E.

Ir ką galėčiau pasakyti – pabandžiau, gavosi puikūs ir dabar jau nebekyla ranka pirkti parduotuvėje. Esu tik už šiuo naminius pirštelius, kurie, beje, skanūs ir vieni prie kavos ar arbatos puodelio!!!

Naminiai damų piršteliai

  • 4 kiaušiniai
  • 40 g cukraus pudros
  • ½ a. š. cukraus su vanile
  • 50 g cukraus
  • 100 g miltų

  1. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų.
  2. Trynius su cukraus pudra ir cukrumi su vanile (naudoju tik Kotany cukrų su vanile, nes man jis geriausios sudėties, turintis tikros maltos vanilės ankšties).
  3. Baltymus plakite, kol susidarys putos, tuomet berkite pamažu cukrų ir išplakite iki standžių putų.
  4. Abi mases sumaišykite, pakaitomis suberdami miltus.
  5. Konditeriniu maišeliu suformuokite skardoje mažus pirštelius ir pašaukite į 200°C orkaitę 10 min. Orkaitės dureles praverkite (į tarpą galima įkišti medinį šaukštą).
  6. Ataušusius pirštelius nurinkite nuo kepimo popieriaus ir apibarstykite cukraus pudra.

Skanaus iki mėnulio ir atgal!

Šioje interneto svetainėje naudojami slapukai. Slapukai naudojami rinkti informaciją apie apsilankymus svetainėje, pagerinti svetainės veikimą ir siūlyti naudotojams aktualų turinį bei reklamas. Daugiau informacijos ieškokite mūsų Slapukų naudojimo taisyklėse. Skaityti daugiau.
Šioje interneto svetainėje naudojami slapukai. Slapukai naudojami rinkti informaciją apie apsilankymus svetainėje, pagerinti svetainės veikimą ir siūlyti naudotojams aktualų turinį bei reklamas. Daugiau informacijos ieškokite mūsų Slapukų naudojimo taisyklėse. Skaityti daugiau.