Velniškai mėgstu baklažanus! Baklažanas – viena tų daržovių, galinti man atstoti tiek mėsą, tiek visa kita. Jei meniu pamatau žodį “baklažanas”, seilės nutįsta iš karto. Kiti mano šeimos nariai tokios meilės baklažanui nerodo, tad kadangi namuose karaliauju viena, ėmiau ir palepinau save. Be abejonės, sau vienai daug laiko užimančių šedevrų negaminu, tad pristatau paprastas, bet neprastas baklažanų ir cukinijų salotas.
Salotas galima valgyti vienas, bet puikiai tiktų ir kaip pagardas brusketai ar prie kepsnio.
P.S. save šiandien dar palepinau ir clafoutis su abrikosais, kurio recepto pagrindą rasite čia.
Šiltos baklažanų ir cukinijų salotos
- 1 baklažanas
- 1 nedidelė cukinija
- 1/2 raudono svogūno
- druskos
- 1 arb. š. baziliko
- 1/2 arb. š. maltos raudonosios paprikos
- 1/3 arb. š. maltų juodųjų pipirų
- 2-3 valg. š. alyvuogių aliejaus
-
Baklažaną supjaustykite nedideliais kubeliais, suberkite į dubenį, užberkite šiek tiek druskos ir užpilkite šaltu vandeniu. Leiskite pastovėti 10 min., po to nupilkite vandenį ir nusausinkite baklažanus.
-
Cukiniją supjaustykite nedideliais gabalėliais, svogūną – pusžiedžiais.
-
Į keptuvę pilkite aliejaus, įkaitinkite. Sudėkite baklažanus ir cukinijas. Pamaišydami kepkit pora minučių ir tuomet suberkite svogūną.
-
Suberkite prieskonius ir maišydami kepkite dar apie 5 min., kol daržovės gražiai apskrus.
Skanaus iki mėnulio ir atgal!