Moliūginiai keksiukai su apelsininiu įdaru ir cinamoniniu kreminiu sūriu

2013 m. lapkričio 27 d.

Saldu

Namuose vis dar karaliauja moliūgas! O kadangi išmonė, kaip jį paruošti, baigėsi, teko panaršyti internete. Na, ir radau, kaip pati tinklaraštininkė Sally sako, fantastišką moliūginių keksiukų receptą.

Taigi, kaupiausi keletą dienų ir pagaliau vakar nutariau kepti moliūginius keksiukus su apelsininiu moliūgų džemu ir cinamoniniu kreminiu sūriu. Keksiukai pagaminami greitai ir daugiausiai laiko užima paruošti moliūgą. Jį reiktų arba pakepti orkaitėje, arba pavirti su šlakeliu vandens, kad suminkštėtų. Tiesiog taip paruoštą moliūgą bus lengviau sutrinti iki košės konsistencijos.

Keksiukams naudojau įdarą – apelsininį moliūgų džemą, kurio receptu dalinausi anksčiau.

Labai nekantravau paragauti, kad žinočiau, ar jie valgomi. Tiesa, už mane labiau nekantravo mano vyras, tad teko ką tik iškepusius keksiukus kišti į šaldytuvą, kad jie pravėstų, ir galėčiau juos padabinti kreminio sūrio kepurėlėmis. Na, ir mano smaguris suvalgęs vieną, pareikalavo antro. Vadinasi, šis receptas įtraukiamas į šeimos mėgiamų sąrašą!!!

Tiesa, man jie skanesni pasirodė šį rytą. Bet taip ir turėtų būti, nes reikia, kad susistovėtų. O kadangi moliūgo dar yra, spėju, kad keksiukai neužilgo bus pakartoti.

Moliūginiai keksiukai

Keksiukai
  • 220 g miltų
  • 7 g kepimo miltelių
  • 1 ir 1/2 a. š. malto cinamono
  • 1/2 a. š. druskos
  • 2 kiaušiniai
  • 100 g rudojo cukraus
  • 80 ml pieno
  • 120 ml aliejaus
  • 225 g moliūgo
  • 1 a. š. vanilės cukraus
Moliūgų-apelsinų džemas
Kremas
  • 200 g Philadelphia sūrio
  • 35 g cukraus pudros
  • 1 a. š. malto cinamono
  • 1 a. š. vanilės cukraus
  • 150 ml grietinėlės

Keksiukai
  1. Miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir druską sumaišykite dubenyje.
  2. Moliūgą supjaustykite ir sutrinkite.
  3. Kiaušinius su cukrumi išplakite.
  4. Supilkite pieną ir aliejų ir viską gerai išmaišykite.
  5. Suberkite vanilės cukrų ir sudėkite sutrintą moliūgą. Vėl viską išmaišykite iki vienodos konsistencijos.
  6. Gautą skystąjį mišinį supilkite į miltų mišinį ir maišykite tik tol, kol abi masės susijungs. Svarbu nepermaišyti!
  7. Padalinkite gautą tešlą į keksiukų formeles, išklotas popierėliais, ir kepkite 175℃ orkaitėje apie 16-18 min.
  8. Leiskite visiškai atvėsti.
Moliūgų-apelsinų džemas

Gamyba

Kremas
  1. Sūrį su sausais produktais išsukite lėta eiga mikseryje.
  2. Supilkite grietinėlę ir išplakite viską iki purios, formą laikančios masės.
  3. Gautą kremą krėskite į konditerinį maišelį ir puoškite keksiukus.
Surinkimas

Keksiukų viduryje padarykite skylutes, pripildykite moliūgų-apelsinų džemu, o ant viršaus konditeriniu maišeliu išspauskite kremą.

Skanaus iki mėnulio ir atgal!

Šioje interneto svetainėje naudojami slapukai. Slapukai naudojami rinkti informaciją apie apsilankymus svetainėje, pagerinti svetainės veikimą ir siūlyti naudotojams aktualų turinį bei reklamas. Daugiau informacijos ieškokite mūsų Slapukų naudojimo taisyklėse. Skaityti daugiau.
Šioje interneto svetainėje naudojami slapukai. Slapukai naudojami rinkti informaciją apie apsilankymus svetainėje, pagerinti svetainės veikimą ir siūlyti naudotojams aktualų turinį bei reklamas. Daugiau informacijos ieškokite mūsų Slapukų naudojimo taisyklėse. Skaityti daugiau.