Apelsininis moliūgų džemas

2013 m. lapkričio 5 d.

Saldu Be kiaušinio Be laktozės

Aną savaitę dovanų gavau du gražuolius moliūgus. Iš karto apsidžiaugiau, nes mažoji puikiai valgo košes su moliūgais, o atėjus šaltajam metų periodui gaminsiu vėl moliūgienes, bet… pradėjusi pjaustyti supratau, kad iš karto viso nesudorosim, tad dalį užšaldžiau, o iš kitos puselės nusprendžiau išvirti Kalėdomis kvepiančio moliūgų džemo.

Džemą viriau ilgai – pagal savo ne taip seniai išrastą metodą, kai pirmiausiai palaikau pusė paros su cukrumi, po to verdu ant silpnos kaitros 1-1,5 val., viską sutrinu trintuvu, atvėsinu ir dar kartą užverdu.

Tad jei turite moliūgų, o idėjų nelabai, išsivirkite apelsininio moliūgų džemo, kuris puikiai tiks tiek kasdieniniam, tiek Kalėdiniam stalui!!!

P.S. Nors recepte bus nurodyta, kad reikia 850 g moliūgo, bet jei įdėsite 900 ar visą kilogramą, lygiai kaip ir 800 g, nieko blogą nenutiks. Tiesiog tiek svėrė mano turimas gabalas 😉

Apelsininis moliūgų džemas

  • 850 g moliūgo
  • 450 g cukraus
  • 2 apelsinai+ 1 apelsino žievelė
  • 1 a. š. malto cinamono
  • 5 gvazdikėliai

  1. Moliūgą nulupkite, supjaustykite labai mažais gabalėliais/juostelėmis.
  2. Užpilkite cukrumi ir palaikykite pusė paros.
  3. Išmaišykite, kad nusėdęs cukrus neprisviltų ir užvirkite masę. Tuomet sumažinkite kaitrą ir virkite apie 20 min.
  4. Paruoškite apelsinus: nutarkuokite vieno apelsino žievelę be baltosios dalies (galite pasitelkti tarką arba daržovių skustuką). Ją kartu su apelsinais dėsite į moliūgo masę. Iš likusio apelsino išpjaustykite minkštimą, iš likusios dalies išspauskite sultis tiesiai į verdančią moliūgienę. Tą patį padarykite ir su antruoju apelsinu, tačiau jo žievelės galite ir nenaudoti.
  5. Susmulkinkite išpjaustytą apelsiną ir kartu su žievelėmis sudėkite į moliūgienę praėjus 20 min. nuo jos virimo.
  6. Vis pamaišant toliau virkite ant silpnos ugnies moliūgienę dar apie 40-60 min.
  7. Į virimo  pabaigą suberkite maltą cinamoną ir gvazdikėlius.
  8. Išvirusią masę sutrinkite trintuvu ir leiskite pravėsti.
  9. Per tą laiką pasiruoškite stiklainėlius.
  10. Masę dar kartą užvirinkite (tik saugokite, kad neprisviltų) ir dar karštą išpilstykite į stiklainėlius bei sandariai uždarykite.

Skanaus iki mėnulio ir atgal!

Šioje interneto svetainėje naudojami slapukai. Slapukai naudojami rinkti informaciją apie apsilankymus svetainėje, pagerinti svetainės veikimą ir siūlyti naudotojams aktualų turinį bei reklamas. Daugiau informacijos ieškokite mūsų Slapukų naudojimo taisyklėse. Skaityti daugiau.
Šioje interneto svetainėje naudojami slapukai. Slapukai naudojami rinkti informaciją apie apsilankymus svetainėje, pagerinti svetainės veikimą ir siūlyti naudotojams aktualų turinį bei reklamas. Daugiau informacijos ieškokite mūsų Slapukų naudojimo taisyklėse. Skaityti daugiau.