Galiu garantuoti, kad tai pačios skaniausios varškės spurgos, kurias kada nors esate ragavę. Jos purios, minkštos lyg debesėlis ir stebuklingai greitai išnyksta nuo stalo. Ir joms beveik tinka posakis “jas valgo net tie, kurie nevalgo varškės”. Būtent taip nutiko su mano sūnumi, kuris nežinodamas, iš ko tos spurgos pagamintos, paragavo ir nedvejodamas konstatavo “mama, jos toooookios skanios”. O argi mamos ausims tai ne patys geriausi žodžiai?!
Šioms spurgoms svarbiausia sudėtinė dalis – varškė. Būtinai rinkitės riebesnę ir kuo sausesnę. Prieš minkant tešlą galima sutrinti trintuvu arba pertrinti per sietelį, tačiau tai nebūtina. Pagaminamos itin greitai, kaip ir suvalgomos. Patogiausia formuoti arbatiniu šaukšteliu, tuomet spurgos gaunasi idealaus dydžio. Tačiau galite rinktis ir valgomąjį šaukštą. Verdant spurgas svarbiausia tinkamai įkaitinti aliejų – kad nebūtų per karštas, nes spurgos sudegs, o vidus neiškeps, bet ir nebūtų per šaltas – spurgos prisigers aliejaus.
Šių spurgų pagardinimui naudojama apelsino žievelė, kurią galite keisti citrino žievele, cukrumi su vanile, cinamonu ir t. t. Visi paskaninimai jūsų išmonės reikalas. Na, o dabar raitojamės rankoves ir keliaujame į virtuvę!
Varškės spurgos
- 500 g varškės 9 proc.
- 3 g druskos
- 4 g sodos
- 2 vnt. kiaušinių
- 45 g cukraus
- 60 g romo
- 1 apelsino žievelė (galima keisti cukrumi su vanile)
- 150 g miltų
- aliejaus virimui
- Sumaišykite dubenyje varškę, druską, cukrų, kiaušinius, romą ir apelsino žievelę.
- Miltus su soda persijokite į paruoštą masę.
- Gan greitai viską išmaišykite.
- Įkaitinkite aliejų.
- Arbatinio šaukštelio pagalba drėgnomis rankomis formuokite rutuliukus ir virkite.
- Išvirtas spurgas dėkite ant rankšluostinio popieriaus – taip bus sugertas aliejaus perteklius.
- Spurgas patiekite pabarstytas cukraus pudra.