Vaniliniai keksiukai su maskarponės sūrio viršūnėlėmis

2013 m. gegužės 29 d.

Saldu

Keksiukų manija mane apsėdo dar už lango siautėjant žiemai. Sakyčiau, nieko nėra geriau už šiltą keksiuką su puodeliu arbatos, kai už lango karaliauja karalienė žiema. Šia manija buvau „užkrėtusi“ ir savo šeimą, bet didžiausias keksiukų gerbėjas mano šešiametis sūnus. Beje, jis dar ir puikus pagalbininkas atseikėjant produktus bei maišant tešlą. Taigi, mūsų namuose ir, žinoma, pilvuose, atsirado vietos įvairiems keksiukams – su šokoladu, su džiovintomis vyšniomis, cukatomis… ir jų vis buvo ne gana, bet jau norėjosi kažko įmantresnio. Tad beliko išbandyti JAV labai populiarius keksiukus, vadinamus cupcakes.

Kaip žinia anglakalbiai turi 2 keksiukų pavadinimus – muffins ir cupcakes, tačiau skurdi lietuvių kalba šioje srityje neleidžia tinkamai išversti pavadinimų. Tad trumpai paaiškinsiu, kad cupcake yra tarsi mažas individualus torčiukas. Iš jų galima padaryti netradicinį gimtadienio ar net vestuvių tortą-medį. Beje, keksiukai yra iš tų skanėstų, kurie paruošiami greitai, pvz., užklupus netikėtiems svečiams, atrodo gražiai ir nereikalauja ypatingų gaminimo paslapčių.

Vaniliniai keksiukai su maskarponės sūrio bangomis, tikiu, apsaldino ne vieno mano svečio širdį. Belieka tik konstatuoti, kad puikus vanilinio biskvito ir lengvo maskarponės kremo šokis nuostabiai tirpsta burnoje ir puikiai papuošia ne tik šventinį stalą, bet ir suteikia ypatingumo kasdieninės vakarienės ar sekmadieninių šeimos pietų metu.

Vaniliniai keksiukai su maskarponės kremu

12 vnt.

Keksiukai
  • 113 g sviesto (kambario temperatūros)
  • 130 g cukraus
  • 3 dideli kiaušiniai
  • 195 g miltų
  • 1 ir ½  a. š. kepimo miltelių
  • ¼ a. š. druskos
  • 60 ml pieno
  • 1 a. š. vanilės cukraus 
Maskarponės kremas
  • 225 g maskarponės sūrio
  • ½ a. š. vanilės cukraus
  • 60 g cukraus pudros
  • 160 ml riebios (ne mažiau 35 proc.) grietinėlės 

 Keksiukai
  1. Minkštą sviestą išsukite su cukrumi, sudėkite po 1 kiaušinį, gerai išmaišydami masę.
  2. Tuomet pakaitomis berkite miltų mišinį (miltai, kepimo milteliai, druska ir vanilės cukrus) ir pieną.
  3. Paruoštą tešlą padaliname į keksiukų formeles, išklotas keksiukų popierėliais. Užpildykite maždaug 2/3 kiekvieno keksiuko formos.
  4. Kepkite keksiukus 15-17 min. 180°C orkaitėje.  
Kremas
  1. Maskarponės sūrį išplakite, sudėkite vanilės cukrų ir persijotą pudrą, supilkite grietinėlę ir plakite, kol masė taps tolygi, puri.
  2. Konditeriniu maišeliu kremą suformuokite ant atvėsusių keksiukų ir palaikykite pora valandų šaldytuve, kad susistovėtų.

Skanaus iki mėnulio ir atgal!

Šioje interneto svetainėje naudojami slapukai. Slapukai naudojami rinkti informaciją apie apsilankymus svetainėje, pagerinti svetainės veikimą ir siūlyti naudotojams aktualų turinį bei reklamas. Daugiau informacijos ieškokite mūsų Slapukų naudojimo taisyklėse. Skaityti daugiau.
Šioje interneto svetainėje naudojami slapukai. Slapukai naudojami rinkti informaciją apie apsilankymus svetainėje, pagerinti svetainės veikimą ir siūlyti naudotojams aktualų turinį bei reklamas. Daugiau informacijos ieškokite mūsų Slapukų naudojimo taisyklėse. Skaityti daugiau.