Šiuos ledus atradau prieš metus vieno iš Minsko prekybos centrų žurnale. Gaminau tiek su braškėmis, tiek su mėlynėmis. Tikiu, būtų gardūs ir su avietėmis, gervuogėmis ar serbentais. Ir jie tikrai nuostabūs, natūralūs iki negalėjimo.
Šiuos ledus gaminome su vaikais ir ne vienoje stovykloje. Patikėkite, jie buvo laimingi galėdami jų paraugauti 😉 O dabar ir jūs galėsite skanauti jų namuose. Jiems reikės vos kelių ingredientų, visai nedaug laiko jų gamybai ir kantrybės, kol sušals.
Uogų-graikiško jogurto ledai
- 500 g šviežių (tiks ir šaldytos) uogų
- 3-4 valg. š. medaus
- 1/2 citrinos sulčių
- 300 ml graikiško jogurto
- 60 g cukraus pudros
- 5 g vanilės cukraus
1. Nuplautas ir nusausintas uogas sudėti į dubenį, supilti medų ir citrinos sultis. Viską gerai sutrinkite.
2. Jogurtą su cukraus pudrą ir vanilės cukrumi gerai išmaišykite.
3. Abi gautas mases paeiliui sluoksniuokite į ledų formeles ar pasirinktą indą.
4. Dėkite į šaldiklį bent 6-8 h.
Skanaus iki mėnulio ir atgal!