Aš nuolat išbandau ką nors nauja virtuvėje. Ypač, jei tai susiję su konditerija. Tiesa, visada užantyje saugau patikrintus receptus, bet nesibodžiu ir eksperimentuoti. Kartais kuriu pati, kartais pasikapstau kitų konditerių receptų skrynelėse. Kad žinotumėte, kiek ten visko galima rasti… Tereikia netingėti pasikapstyti.
Panakota man asocijuojasi su vasara. O jei vasara kvepia mangu, pasiflora ir braške – tiesiog nuostabu. Šioje nėra to pridėtinio tikrojo cukraus – vietoj jo naudojamas liepų medus, kuris suteikia įdomaus poskonio. O šviežių braškių padažas, kuriam galite visai nenaudoti cukraus, papildo panakotos skonių paletę.
Panakotą galite supilstyti į indeliuos, kuriuose ir tieksite. O jei norite išgauti įdomesnę formą, kaip kad dariau aš, užšaldykite pasirinktose silikoninėse formelėse. Beliks prieš valgant išimti ir kelias valandas palikti šaldytuve atšilti.
Tropinė panakota su braškių užpilu
Panakotai
- 145 g mango tyrės
- 50 g pasiflorų tyrės
- 50 g liepų medaus
- 10 g želatinos
- 230 g riebios grietinėlės
Braškių padažui
- 200 g braškių
- 15 g cukraus pudros (nebūtinai)
- kelių braškių patiekimui
Panakota
1. Želatiną išbrinkinti.
2. Tyres ir medų supilti į nedidelį puodelį ir pakaitinti iki užvirimo.
3. Sudėti išbrinkintą želatiną ir gerai išmaišyti iki ji ištirps.
4. Supilkite grietinėlę ir viską gerai išblenderiuokite.
5. Išpilstykite į formeles ir pastatykite į šaldytuvą bent kelioms valandoms, o jei šaldysite silikoninėse formelėse – į šaldiklį.
Braškių padažas
- Braškes nuplaukite ir sutrinkite blenderiu.
- Padažą pilkite ant panakotos arba aplink ją. Papuoškite braške.
Skanaus iki mėnulio ir atgal!