Šis receptas gimė dar kalėdiniu laikotarpiu, kai sukau galvą, ką dovanosiu artimiesiems, bičiuliams, draugams. Buvau sumąsčiusi, kad būtinai turi būti savų rankų darbo dovanos. Kadangi torto kiekvienam nepadovanosi, kad ir kaip būčiau norėjusi, teko galvoti apie mažesnio tūrio dovanėles.
Tad ilgai galvojau galvojau ir nusprendžiau, kad šalia puikaus Kalėdomis kvepiančio moliūgų džemo (receptu pasidalinsiu tikrai!) ir naminių meduolių krepšelio, dėžutė triufelių iš puikaus prancūziško šokolado idealiai tiktų.
Manau, kad tokie triufeliai puikiai tiks bet kokiai kitai progai, tad drąsiai gaminkite, juolab, kad receptas tikrai paprastutis 🙂 O jei norite didesnio efekto, triufelius apvoliokite spalvoto kokoso drožlėse.
Triufeliai su kokosu
apie 30 vnt.
- 250 g juodo šokolado (ne mažiau 60 proc. kakavos)
- 250 g riebios grietinėlės
- 150 g kokosų drožlių
- Šokoladą susmulkinkite ir suberkite į gilesnį dubenį.
- Grietinėlę pakaitinkite iki užvirimo ir supilkite ant šokolado. Leiskite pastovėti apie 1 min. ir tada gerai viską išsukite.
- Uždenkite maistine plėvele ir palikite šaltai mažiausiai 4 h, o dar geriau per naktį.
- Suformuokite graikinio riešuto dydžio rutuliukus, apvoliokite kokoso drožlėse ir sudėkite į popierinius popierėlius.
Skanaus iki mėnulio ir atgal!