Tortas „Piña Colada“

2021 m. birželio 14 d.

Saldu

Šį tortą šiemet pristačiau Tortų turnyre 2021. Tortų turnyras rengiamas jau keli metai kaip Druskininkų miesto gimtadienio šventės akcentas, o šio įspūdingo akcento sumąstytoja yra Renata Ničajienė iš maisto tinklaraščio Sezoninė virtuvė. Kai šiemet gavau pakvietimą sudalyvauti virtualiame Tortų turnyre, labai apsidžiaugiau, nors kiek ir sudvejojau dėl trumpo laiko pasiruošimui. Visgi susikaupiau ir paruošiau putėsinį tortuką.

Kadangi pati esu kilusi iš Dzūkijos, Druskininkai man yra mielas širdžiai Lietuvos miestelis, kuris asocijuojasi su poilsiu, ramybe ir sveikata. Visada gera pasivaikščioti Nemuno pakrante ar pušynėliuose, pabūti tyloje ir pasimėgauti laiku sau. Mano idealaus poilsio duetas – knyga ir vasariškas kokteilis, todėl Tortų turnyrui 2021 pristačiau gaivų, lengvą, atostogomis alsuojantį putėsinį tortą „Piña Colada“, kuris yra gerai pasaulyje žinomo kokteilio „Piña Colada“ atspindys. Šiame torte ananaso ir citrinos draugystę apjungia burnoje tirpstantys kokoso putėsiai. Idealiai tinka vasaros metu!

Tortas „Piña Colada“

18 cm forma

Kokosinis dacquoise biskvitas (16 cm)

  • 65 g baltymų
  • 42 g cukraus
  • 28 g kokosų drožlių
  • 28 g migdolų miltų
  • 17 g miltų (variantui be gliuteno – kukurūzų krakmolo)

Ananasų compoté (16 cm)

  • 195 g šviežio ananaso
  • 20 g cukraus
  • 2 g pektino NH

Citrinos putėsiai (16 cm)

  • 50 g citrinos sulčių
  • 20 g cukraus
  • 5 g kukurūzų krakmolo
  • 17 g želatinos masės
  • 92 g plakamos grietinėlės

Kokosiniai putėsiai (18 cm)

  • 200 g kokosų pieno
  • 50 g cukraus
  • 2 tryniai
  • 8 g kukurūzų krakmolo
  • 50 g želatinos masės
  • 180 g plakamos grietinėlės

Kokosinis dacquoise biskvitas

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 170°C.
  2. Baltymus kartu su cukrumi išplakite iki standžių putų.
  3. Miltus, kokosų drožles ir migdolų miltus sumaišykite ir įmaišykite į baltymus.
  4. Biskvito tešlą supilkite į kepimo indą ir kepkite apie 15 min.

Ananasų compoté

  1. Ananasą supjaustykite nedideliais kubeliais (2-3 mm) ir sudėkite į nedidelį prikaistuvį.
  2. Cukrų sumaišykite su pektinu NH.
  3. Ananasą pakaitinkite ir į jį įmaišykite srovele pilamą cukrų. Užvirkite, pavirkite apie 1 min., nukaiskite ir supilkite į formą. Užšaldykite.

Citrinos putėsiai

  1. Grietinėlę išplakite iki švelnių putų.
  2. Citrinos sultis, cukrų ir kukurūzų krakmolą sumaišykite prikaistuvyje ir pakaitinkite maišant iki užvirimo.
  3. Į citrinos sultis įmaišykite želatinos masę, išblenderiuokite ir atvėsinkite iki 30°C.
  4. Įmaišykite grietinėlę.
  5. Supilkite ant ananasų compoté. Užšaldykite.

Kokosiniai putėsiai

  1. Iš kokosų pieno, trynių, cukraus ir kukurūzų krakmolo išvirkite plikytą kremą. Įmaišykite želatinos masę, išblenderiuokite ir atvėsinkite iki 30°C.
  2. Grietinėlę išplakite iki švelnių putų, įmaišykite į pravėsusį kremą.

Torto surinkimas

  1. Į formą pilkite pusę kokoso putėsių, įdėkite užšaldytą ananasų compoté su citrinų putėsiais, supilkite likusius kokosų putėsius ir įdėkite biskvitą.
  2. Užšaldykite.
  3. Tortą galima dekoruoti veidrodine glazūra, veliūru arba niekuo nedengti. Prieš valgant tortą reikia bent 6 h atšildyti šaldytuve.

Skanaus iki mėnulio ir atgal!

Šioje interneto svetainėje naudojami slapukai. Slapukai naudojami rinkti informaciją apie apsilankymus svetainėje, pagerinti svetainės veikimą ir siūlyti naudotojams aktualų turinį bei reklamas. Daugiau informacijos ieškokite mūsų Slapukų naudojimo taisyklėse. Skaityti daugiau.
Šioje interneto svetainėje naudojami slapukai. Slapukai naudojami rinkti informaciją apie apsilankymus svetainėje, pagerinti svetainės veikimą ir siūlyti naudotojams aktualų turinį bei reklamas. Daugiau informacijos ieškokite mūsų Slapukų naudojimo taisyklėse. Skaityti daugiau.