Tiramisu blynų tortas

2023 m. vasario 21 d.

Pusryčiai Saldu

Tai ką, Užgavėnės?! Visa Lietuva pakvipo blynais, blyneliais, blynukais, blynukėliais, blynukėlyčiais…

Blynus mėgau, kiek save pamenu. Jau ne kartą esu rašiusi, sakiusi, kad, kol lankiau mokyklą, kiekvieną rytą mano mama kantriai kepdavo blynus, nes vienintelis atsakymas į klausimą “ko norėsite pysryčiams?” būdavo “BLYNŲ!!!!”. Blynus valgiau vaikystėje, valgau ir dabar. Be jokios sąžinės graužaties.

Na, ir nors žiemos Hagoje iš kiemo neišvarysi (čia veik visada pavasaris), blynų atsisakyti būtų tikras griekas, kaip sakydavo mano močiutė. Tad šiandien ant stalo puikuojasi Tiramisu blynų tortas – 17 plonų blynelių, perteptų maskarponės-kreminio sūrio-kavos kremu, o ant viršaus pūpso vanilinis maskarponės sūrios kremas, gausiai pabarstytas kakava. Mmm… jis TOKS geras, kad negaliu nesidalinti receptu!

Tiramisu blynų tortas

Lietiniai
  • 220 g miltų
  • 50 g cukraus
  • 4 kiaušiniai
  • 4 tryniai
  • 100 g tirpinto sviesto
  • 480 ml pieno
Pertepimo kremas
  • 250 g maskarponės sūrio
  • 85 g kreminio sūrio
  • 60 g cukraus pudros
  • 2 g tirpios kavos (naudojau Nescafe Gold pakeliuose)
  • 200 g grietinėlės
  • tarkuoto pieniško šokolado (nebūtina)
Dekoras
  • 120 g maskarponės sūrio
  • 10 g vanilės cukraus
  • 15 g cukraus pudros
  • 100 g grietinėlės
  • kakavos (pabarstymui)

Lietiniai:

  1. Dubenyje sumaišykite miltus, kiaušinius, trynius, cukrų ir druską.
  2. Supilkite pieną ir išsukite.
  3. Galiausiai supilkite tirpintą sviestą, išmaišykite ir palikite pabręsti 30-40 min.
  4. Prieš kepant tešlą dar kartą prasukite ir iškepkite plonus lietinius.
  5. Leiskite blynams atvėsti.

Kremas pertepimui:

  1. Maskarponės sūrį, kreminį sūrį, tirpią kavą ir pudrą sudėkite iki dubenį ir gerai išsukite.
  2. Supilkite grietinėlę ir išplakite iki purios masės.

Vanilinis maskarponės kremas:

  1. Visus ingredientus sudėkite į plakimo indą ir išplakite iki purios masės.
  2. Sukrėskite į konditerinį maišelį su apvaliu 1 cm antgaliu.

Surinkimas:

  1. Ant medinės lentelės ar lėkštės dėkite blyną, krėskite gerą šaukštą pertepimo kremo, išlyginkite, pabarstykite tarkuotu šokoladu, klokite kitą blyną ir vėl krėskite kremo ant jo. Ir taip sutepkite likusius blynus.
  2. Torto viršų padekoruokite vaniliniu maskarponės kremu ir viršų gausiai pabarstykite kakava.
  3. Leiskite tortui susistovėti pora valandų ir ragaukite.

Skanaus iki mėnulio ir atgal!

Šioje interneto svetainėje naudojami slapukai. Slapukai naudojami rinkti informaciją apie apsilankymus svetainėje, pagerinti svetainės veikimą ir siūlyti naudotojams aktualų turinį bei reklamas. Daugiau informacijos ieškokite mūsų Slapukų naudojimo taisyklėse. Skaityti daugiau.
Šioje interneto svetainėje naudojami slapukai. Slapukai naudojami rinkti informaciją apie apsilankymus svetainėje, pagerinti svetainės veikimą ir siūlyti naudotojams aktualų turinį bei reklamas. Daugiau informacijos ieškokite mūsų Slapukų naudojimo taisyklėse. Skaityti daugiau.