Švarcvaldo keksiukai

2014 m. birželio 5 d.

Saldu
Vienu metu mane paėmusi tortų transformacijos į mini torčiukus manija. Be to, norėjosi atrasti ir naujo torto, kuriam būtų naudojamas šokoladinis, o ne kakavinis biskvitas, receptą. Prisiminiau, kad knygoje “Kvepiantys” esu mačiusi Švarcvaldo torto receptą – puiki atspirtis naujam projektui.

Permečiau akimis, superinis, pasirodė, biskvito receptas, nes tokio ir ieškojau – ŠOKOLADINIO. Po to atsekiau, kad toks pat naudojamas ir mano mėgstamam putėsių tortui. Kitas mini torčiuko sudedamąsias dalis susikurpiau pati, nors jos jau yra tapusios klasika – vyšnios ir grietinėlė. Tiesa, pačiam tortui naudoju daugiau sudedamųjų dalių, bet jo receptą šį kartą istorija nutylės.

Taigi, šokoladinio biskvito nesitikėkite tokio puraus, t. y. tai ne sponge cake. Bet jis bus dieviškai drėgnas ir skanus. Prie saldaus šokolado puikiai dera vyšnių rūgštelė ir saldi kaip pūkas grietinėlė. Mmm… dieviškai skanu.

O kadangi vyšnių metas nenumaldomai artėja, manau, kad tikrai turėsi ne vieną progą išbandyti šį receptą 😉

Šį receptą taip pat galite rasti ir el. žurnale Debesys 😉

Švarcvaldo keksiukai

12 vnt.

Keksiukai
  • 4 kiaušiniai
  • 70 g sviesto
  • 70 g miltelinio cukraus
  • 10 g vanilinio cukraus
  • žiupsnelis druskos
  • 70 g juodojo šokolado
  • 50 g cukraus
  • 80 g miltų
Vyšnių įdaras
  • 150 g vyšnių
  • 15 g cukraus
  • 4 g kukurūzų krakmolo
Kremas
  • 300 ml riebios grietinėlės
  • 1 ½ valg. š miltelinio cukraus
  • 1 arb. š. vanilinio cukraus

Keksiukai
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 175°C temperatūros.
  2. Atskirkite kiaušinių trynius ir baltymus. Minkštą sviestą išsukite su milteliniu cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska. Į sviesto masę po vieną įmaišykite trynius ir viską gerai išsukite.
  3. Supilkite išlydytą šokoladą ir gerai išsukite.
  4. Išplakite baltymus. Jiems suputojus, supilkite cukrų ir išplakite iki standžių putų. Į tešlą pakaitomis dalimis dėkite baltymus ir persijotus miltus.
  5. Keksiukų kepimo skardoje išdėliokite popierines formeles. 2/3 formelių tūrio pripildykite tešlos. Kepkite apie 20 minučių.
  6. Iškepusius keksiukus išimkite iš skardos ir leiskite visiškai atvėsti.
Vyšnių įdaras
  1. Išimkite iš vyšnių kauliukus.
  2. Vyšnias kartu su cukrumi pakaitinkite, kol užvirs.
  3. Nupilkite keletą valgomųjų šaukštų susidariusių sulčių ir jose ištirpinkite krakmolą.
  4. Ištirpintą krakmolą supilkite atgal į vyšnias ir išmaišykite.
  5. Dar šiek tiek pakaitinkite, kad įdaras sutirštėtų.
  6. Įdarą atvėsinkite.
Kremas
  1. Kremui išplakite atšaldytą grietinėlę, miltelinį cukrų ir vanilinį cukrų iki standumo.
Surinkimas
  1. Keksiukų viduryje padarykite duobutes ir supilkite į jas vyšnių įdarą.
  2. Konditeriniu maišeliu suformuokite kremo viršūnėles ant keksiukų.
  3. Palikite po 1 uogą kiekvienam mini torčiukui papuošti.

Skanaus iki mėnulio ir atgal!

Šioje interneto svetainėje naudojami slapukai. Slapukai naudojami rinkti informaciją apie apsilankymus svetainėje, pagerinti svetainės veikimą ir siūlyti naudotojams aktualų turinį bei reklamas. Daugiau informacijos ieškokite mūsų Slapukų naudojimo taisyklėse. Skaityti daugiau.
Šioje interneto svetainėje naudojami slapukai. Slapukai naudojami rinkti informaciją apie apsilankymus svetainėje, pagerinti svetainės veikimą ir siūlyti naudotojams aktualų turinį bei reklamas. Daugiau informacijos ieškokite mūsų Slapukų naudojimo taisyklėse. Skaityti daugiau.