Ateinu dar su vienu puikiu rudeniniu receptu. Uogienes verdu labai retai. Kodėl? Hmmm… tradicines mėgstam kelias, o jų paprastai prigamina mama. O man labiau patinka išbandyti kažką neįprasto ir, kai atrandu, nebepaleidžiu. Taip nutiko ir su slyvų-bananų uogiene su chia sėklomis. Jūs net neįsivaizduojate, kokio ji gerumo, skanumo, gardumo!!!
Šiemet ją viriau jau dukart ir bijau net atidaryti šaldytuvo dureles, nes žinau, kad pradariusi stiklainiuką negalėsiu sustoti. Receptą, beje, radau kažkokiame žurnale, išsiplėšiau ir kiek patobulinau, t. y. sumažinau pridėtinio cukraus kiekį (dabar jo visi baidosi, nors aš tai ne :D). Uogienei rinkitės gerai sunokusius bananus ir nepjaustykite jų plonai, tuomet verdant uogienei išliks dalis bananų gabaliukų.
Įdomiau buvo, kai ragavau atvėsusią uogienę – žinojau, kad ji idealiai tiks su lietuvišku varškės sūriu. Ir visiškai neapsigavau – derinys tiesiog tobulas, pavergęs tiek mane, tiek mūsų mažąją Sofiją Mariją. Ir taip, taip, nors esame Minske, sūrį vežiausi iš Lietuvos. Juk taip gardžiau – lyg būtų jaukus namų skonis. Tikiu, kad dar tikrai turite slyvų, tad kviečiu išbandyti kažką naujo.
PS. fotosesijoje dalyvavusį uogienės stiklainiuką papuošiau servetėle, kurią savo rankomis išsiuvinėjau kadaise mokykloje.
Slyvų-bananų uogienė su chia sėklomis
- 800 g slyvų
- 5 bananai
- 300 g cukraus
- 1 apelsinas
- 1 v. š. chia sėklų
-
Vaisius nuplaukite.
-
Į puodą sudėkite nukaulintas slyvas, supjaustytus griežinėliais bananus, įtarkuokite apelsino žievelę ir supilkite išspaustas apelsino sultis. Supilkite cukrų.
-
Pastatykite ant ugnies ir užvirkite. Kaitinkite dar apie 10-15 min. Karts nuo karto pamaišykite. Jei yra putų, nugriebkite.
-
Išjungus ugnį, įmaišykite chia sėklas ir išpilstykite uogienę į paruoštą tarą.
Skanaus iki mėnulio ir atgal!