Šalta agurkų-avokado sriuba

2016 m. rugsėjo 13 d.

Sriubos

Kai už lango šviečia skaisti saulė, o ore tvyro šiluma, neslėpsiu, karts nuo karto užsimanau lietuviškos vasaros hitu tapusių šaltibarščių. Tačiau būna tie kartai, kai norisi kažko kito, skoniu nukeliančio į šiltus kraštus. Kartais tokiu gaivinančiu patiekalu tampa ispaniška gaspačo sriuba, o šiemet mano atradimu buvo šalta agurkų-avokado sriuba.

Kadangi kol kas prasidėję rudeniški orai labiau primena vasarą, kviečiu išbandyti šį receptą ir atsigaivinti besikaitinant vidurdienio saulėje. Juolab, kad sriubos paruošimui sugaišite labai ne daug laiko!

Šalta agurkų-avokado sriuba

4 porcijos
  • 2 ilgavaisiai agurkai
  • 1 prinokęs avokadas
  • ½ raudono svogūno
  • 200 ml natūralaus jogurto
  • ½ žaliosios citrinos
  • druskos
  • maltų juodųjų pipirų
  1. Agurkus nuskuskite ir supjaustykite stambiais gabalėliais.
  2. Tą patį padarykite su avokadu ir svogūnu. Viską sudėkite į gilesnį indą,  išspauskite  žaliosios citrinos sulčių ir sutrinkite trintuvu iki vienalytės masės.
  3. Supilkite jogurtą, įberkite druskos ir pipirų pagal skonį.Viską išmaišykite.
  4. Iki patiekimo į stalą, laikykite šaltai.
Skanaus iki mėnulio ir atgal!
Šioje interneto svetainėje naudojami slapukai. Slapukai naudojami rinkti informaciją apie apsilankymus svetainėje, pagerinti svetainės veikimą ir siūlyti naudotojams aktualų turinį bei reklamas. Daugiau informacijos ieškokite mūsų Slapukų naudojimo taisyklėse. Skaityti daugiau.
Šioje interneto svetainėje naudojami slapukai. Slapukai naudojami rinkti informaciją apie apsilankymus svetainėje, pagerinti svetainės veikimą ir siūlyti naudotojams aktualų turinį bei reklamas. Daugiau informacijos ieškokite mūsų Slapukų naudojimo taisyklėse. Skaityti daugiau.