Salotos su krevetėmis ir mėtų padažu

2018 m. kovo 22 d.

Salotos

Artėjant pavasariui įsivedėme namuose taisyklę “Daugiau daržovių”. Aš pati jų valgau gan daug, nes man patinka tiek neapdorotos, tiek apdorotos, bet su šeimyniškiais toks variantas ne visai tinkamas. Tad tenka ieškoti kompromisų ir kartais netgi labai stipriai.

Naujoji taisyklė iš esmės atspindi tai, kad daržovės ir vaisiai būtini nuolat, bet šiuo metu įprastą vakarienę su vyru keičiame į didelį salotų dubenį. Kad nepabostų, tenka pasukti galvą, ką ir kaip į tą dubenį patalpinti. Dalinuosi visai netikėtu vienu mūsų vakarienės meniu, kuris, atrodo, patiko ne tik mums, bet ir mūsų Dakotai!

Salotos su krevetėmis ir mėtų padažu

Salotos
  • 80 g jaunų burokėlių lapų
  • maža cukinija
  • 2 nedideli pomidorai
  • 1/2 raudonojo svogūno
  • 1 valg. š. saulėgrąžų sėklų
  • 200 g atvėsintų krevečių
  • nedidelis žiupsnelis Kajeno pipirų
  • druskos
  • 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
Mėtų padažas
  • 6 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 2 valg. š. citrinos sulčių
  • saujelė šviežių mėtos lapelių
  • 1 skiltelė česnako
  • 1/3 arb.š. medaus
  • druskos
  • maltų juodųjų pipirų

1. Pirmiausiai pagaminkite padažą, mat jam reikia susistovėti. Visus ingridientus sudėkite į indą ir gerai sutrinkite blenderiu.
2. Krevetes išlukštenkite, pašalinkite nešvarumus, nuplaukite ir pagardinkite druska bei Kajeno pipirais ir įtrinkite šaukštu aliejaus. Leiskite kiek pasimarinuoti.
3. Į didelį dubenį sudėkite burokėlių lapus, plonais pusžiedžiais supjaustytą svogūną, plonomis juostelėmis supjaustytą cukiniją (geriausiai pavyks su daržovių skustuku ar specialia tarka). Įpilkite pusė pagaminto salotų padažo ir viską išmaišykite. Leiskite pasimarinuoti.
4. Įkaitintoje keptuvėje iškepkite pasimarinavusias krevetes (iš abiejų pusių apie 1-2 min. priklausomai nuo dydžio). Papildomai vartoti aliejaus nereikia, užteks to, kuriame krevetės marinavosi.
5. Supjaustykite pomidorus nedidelėmis skiltelėmis ir sudėkite į dubenį, suberkite saulėgrąžų sėklas, sudėkite krevetes, supilkite likusį padažą ir viską išmaišykite.
Skanaus iki mėnulio ir atgal!
Šioje interneto svetainėje naudojami slapukai. Slapukai naudojami rinkti informaciją apie apsilankymus svetainėje, pagerinti svetainės veikimą ir siūlyti naudotojams aktualų turinį bei reklamas. Daugiau informacijos ieškokite mūsų Slapukų naudojimo taisyklėse. Skaityti daugiau.
Šioje interneto svetainėje naudojami slapukai. Slapukai naudojami rinkti informaciją apie apsilankymus svetainėje, pagerinti svetainės veikimą ir siūlyti naudotojams aktualų turinį bei reklamas. Daugiau informacijos ieškokite mūsų Slapukų naudojimo taisyklėse. Skaityti daugiau.