Purūs kefyro blynai / Fluffy Kefir pancakes

2021 m. vasario 25 d.

Pusryčiai

Blynai pusryčiams? O taip, prašau! Kaip mano mama sako, “ant blynų” užaugai. Ir tai tiesa! Lietiniai, čirviniai, varškės, su obuoliais, paprastučiai, pagardinti namine uogiene ir grietine… Gera ta mano vaikystė buvo… Blynus mėgstu ir dabar. Labiau saldžius, nei nesaldžius. Mano vaikai taip pat pasičepsėdami juos valgo. Bet šiuolaikinių vaikų norai kitokie – bet kokių blynų neįsūdysi. Tad dažniausiai kepu lietinius, nes vienam jie skaniausi su Serrano kumpiu ir konservuotais kukurūzais, o kitam reikia grietinės ir aviečių uogienės. Tiesa, dar abiem gardūs “širdelių” blynai, kuriuos kepu tiek iš įprastos blynų tešlos, tiek bananinius, su rikota ar su obuoliais… Variantų begalės.

Kefyro blynai, foto DuMėnuliai.lt

Tačiau kartais aš pasvajoju apie tokius nedidukus, pūstus, a la amerikietiškus, bet mažieji nenusileidžia nė per nago juodymą. Tai aš patylomis kepuosi sau vienai 😃 Man tokie blyneliai idealiai tinka su klevų sirupu ir kokia uoga ar vaisiumi. Šįkart po ranka buvo mangas (jų beveik visada namuose yra), o klevų sirupas tiesiog privalomas mano spintelėje.

Kefyriniai blyneliai gaunasi tikrai skanūs, tik juos kepant reikės šiek tiek kantrybės, nes tešla tirštoka, kepti juos reikia ant lėtos ugnies ir tuomet gražiai apversti, kad apskrustų kita pusė. Darbo dienos pusryčiams gal ir per daug kantrybės gali pareikalauti, bet savaitgalio lėtiems pusryčiams tikrai tiks.

Pancakes for breakfast? Oh yesss, please! My mom says I have grown ‘on the pancakes’. And it is truth! As far as I remember the pancakes followed me on my entire childhood. Crepes, heart-shaped, simple ones, cottage cheese ones flavored with homemade jam or sour cream… It was great time! I love pancakes till now. So do my kids, however their wishes are more sophisticated and each has his/her taste. So I bake crepes almost all the time when the pancakes are required and the son eats them with Serrano ham and corn, as the daughter prefers with sour cream and raspberry jam.

Kefir pancakes, foto DuMėnuliai.lt

But I dream about a la American style fluffy pancakes sometimes, but the kids break my dreams. So I have no other choice just to bake them to myself. An I do! I love them with berries or any fruits I have at the moment and some (???) drops of maple syrup. Ok ok… when I start to pour maple syrup on the pancakes, it is really difficult to stop 😆 This time I added fresh mango. Should I add it was too good?

Some advices: as the kefir pancakes batter is thick, it is not easy to form them in the pan. Also you should bake them on the medium-low heat, as they should bake properly not only from the outside, but also the inside. So if you don’t have enough time for slow breakfast on working days, it would be perfect Saturday or Sunday meal for late breakfast.

Foto DuMėnuliai.lt

Purūs kefyro blyneliai / Fluffy kefir pancakes

  • 500 ml kefyro / kefir
  • 25 g tirpinto sviesto arba 2 valg. š. aliejaus / melted butter or tbs of oil
  • 350 g miltų / flour
  • 1/2 arb. š. kepimo miltelių / tsp of baking powder
  • 1/2 arb. š. sodos / tsp of soda
  • 2 kiaušiniai / eggs
  • 2 valg. š. cukraus / tbs of sugar
  • 1 arb. š. vanilės cukraus / tsp vanilla sugar
  • žiupsnis druskos / pintch of salt
  • oil for baking

  1. Miltus su kepimo milteliais ir soda persijokite į dubenį, suberkite druską.
  2. Kiaušinius lengvai išplakite su cukrumi ir vanile.
  3. Kefyrą įmaišykite į kiaušinius.
  4. Kefyro – kiaušinių masę supilkite į sausus produktus, taip pat supilkite tirpintą sviestą arba aliejų ir išmaišykite. Ilgai maišyti nereikia – tol, kol abi masės susijungs.
  5. Pabrandinkite (leiskite pailsėti) 15-20 min.
  6. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite šiek tiek aliejaus ir formuokite blynus.
  7. Kepkite ant mažos-vidutinės kaitros po 2-3 min. iš abiejų pusių. Kai apversite blynus, jie natūraliai pradės pūstis – taip ir turi būti, nereikia stengtis jų suspausti.
  8. Patiekite su uogomis, klevų sirupu, grietine, jogurtu, uogiene…

Skanaus iki mėnulio ir atgal!

  1. Sift the flour, baking powder and soda, pour the salt. Set aside.
  2. Beat slightly eggs with sugar and vanilla sugar.
  3. Mix kefir into the eggs.
  4. Pour kefir-eggs mixture to the dry ingredients, pour melted butter or oil and stir until everything is combined, but try not to overmix the batter.
  5. Let the batter to rest for 15-20 min.
  6. Heat the pan, pour some oil and place the batter with spoon on the pan. Bake the pancakes for 2-3 min. each side on low-medium heat. After flipping do not press the pancakes as they should be rather thick than thin after baking.
  7. Serve with fresh berries or fruits, maple syrup, sour cream or yoghurt…

Enjoy to the moon and back!

Šioje interneto svetainėje naudojami slapukai. Slapukai naudojami rinkti informaciją apie apsilankymus svetainėje, pagerinti svetainės veikimą ir siūlyti naudotojams aktualų turinį bei reklamas. Daugiau informacijos ieškokite mūsų Slapukų naudojimo taisyklėse. Skaityti daugiau.
Šioje interneto svetainėje naudojami slapukai. Slapukai naudojami rinkti informaciją apie apsilankymus svetainėje, pagerinti svetainės veikimą ir siūlyti naudotojams aktualų turinį bei reklamas. Daugiau informacijos ieškokite mūsų Slapukų naudojimo taisyklėse. Skaityti daugiau.