Kai namuose atsiranda keli kibirėliai šviežutėlių savo rankomis (gerai, jau gerai, mamos rankomis 🙂 užaugintų pomidorų, nori nenori tenka pasukti galvą, ką su jais daryti. Visų juk nesuvalgysi, kad ir kokie gardūs jie bebūtų. Todėl karts nuo karto sugalvoju išvirti kokį nors pomidorą padažą. Šį kartą man norėjosi kažko aštresnio, pikantiškesnio, todėl nusprendžiau pagaminti čatnį (angl. chutney). Čatnio kaip pagardo kilmė – Indija, todėl jame susimaišo ir saldu, ir aitru.
Daug apie jį nerašysiu. Geriau imkite ir išsivirkite, nes jis tiesiog puikus iš saulėje prinokusių raudonskruosčių.
Pomidorų su obuoliais čatnis
- 1,2 kg pomidorų
- 2 rūgštūs obuoliai
- 1 svogūnas
- 1 a. š. druskos
- 1 a. š. maltų juodųjų pipirų
- 1 a. š. maltos rūkytos paprikos
- 300 g cukraus
- Pomidorus nuplikykite karštu vandeniu, nulupkite odeles, susmulkinkite ir sudėkite į puodą.
- Obuolius nulupkite, išimkite sėklalizdžius ir susmulkintus suberkite į pomidorus.
- Svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustykite bei taip pat suberkite į pomidorus.
- Į puodą suberkite visus prieskonius ir cukrų.
- Puodą statykite ant ugnies ir užvirkite. Po to sumažinkite kaitrą ir kaitinkite, vis paišant, kol pagardas kiek sutirštės (apie 45 min.).
- Išpilstykite į švarią sandarią tarą. Leiskite atvėsti, laikykite šaltai.
Skanaus iki mėnulio ir atgal!