Plikyti pyragaičiai su pistacijų kremu ir avietėmis

2022 m. gegužės 5 d.

Saldu

Kas mane pažįsta, tas žino, kad pistacijų neatsisakau jokia forma. Visada pasirinksiu jas, jei tik jos bus pasirinkime. O šią savaitę gavau išrinkti produktą produkto iššūkiui ir negalvodama pasirinkau jas – pistacijas.

Žinojau, kad gaminsiu plikytus pyragaičius su pistaciniu kremu ir avietėmis. Pistacijos ir avietės – man ideali sąjunga. Tačiau tiks ir braškės, vyšnios ar juodieji serbentai. Nebijokite ekperimentuoti!

Tokie pyragaičiai tiks įvairioms progoms ar visai be progos. Juk save kartais irgi reikia palepinti. Pagaminami iš esmės labai greitai, kai jau viskas suruošta.

PS. Pyragaičių gamyba pradėkite nuo pistacinio kremo, nes jis turėti pabūti šaltai per naktį. Taip pat galima iš vakaro pasiruošti ir avietes.

Plikyti pyragaičiai su pistaciniu kremu ir avietėmis

Plikyta tešla
  • 120 ml vandens
  • 2 g druskos
  • 3 g cukraus
  • 65 g sviesto
  • 60 g miltų
  • 2-3 kiaušiniai
Aviečių confit
  • 200 g aviečių
  • 20 g cukraus
  • 3 g pektino NH
Pistacinis kremas
  • 60 g balto šokolado
  • 30 g pistacijų pastos
  • 250 g grietinėlės
  • 50 g maskarponės sūrio

Pyragaičiai
  1. Į prikaistuvį supilkite vandenį, suberkite druską ir cukrų, sudėkite gabalėliais pjaustytą sviestą.
  2. Atsisverkite miltus.
  3. Prikaistuvį statykite ant vidutinės ugnies ir kaitinkite, kol sviestas ištirps, o vanduo užvirs. Užvirus vandeniui suberkite miltus ir gerai išsukite mediniu šaukštu. Prikaistuvį toliau laikykite ant kaitros ir maišykite tešlą dar apie 1 min., kad nugaruotų drėgmė.
  4. Paruoštą tešlą sudėkite į kombaino indą ir pradėkite iš lėto maišyti, kad tešla šiek tiek atvėstų.
  5. Tuo tarpu indelyje suplakite kiaušinius.
  6. Kai tešlą nebebus tokia karšta, pilkite į ją dalimis kiaušinius ir maišykite. Tešla turi gautis vienalytė, blizgi, ne per kieta ir ne per skysta.
  7. Pyragaičius galima formuoti skardoje šaukštu arba konditeriniu maišeliu. Dydį galite pasireguliuoti pagal norą.
  8. Suformuotus pyragaičius kepkite pirmas 10 min. 200°С, po to kaitrą sumažinkite iki 180°C ir kepkite dar 20-25 min.
  9. Iškepusius pyragaičius visiškai atvėsinkite, o tuomet įdarykite pirmiausiai pistaciniu kremu, o po to avietėmis.
Aviečių confit
  1. Avietes sudėkite į prikaistuvį.
  2. Cukrų sumaišykite su pektinu NH.
  3. Kai avietės šiek tiek sušils, maišant supilkite srovele cukrų su pektinu NH. Kaitinkite avietes, iki jos užvirs ir tuomet dar pavirkite apie 1 min.
  4. Pravėsusias avietes sudėkite į konditerinį maišelį ir iki naudojimo laikykite šaltai.
Pistacinis kremas
  1. Baltą šokoladą ir pistacijų pastą sudėkite į indą.
  2. Grietinėlę pakaitinkite iki užvirimo ir supilkite ant šokolado. Viską sublenderiuokite. Uždenkite maistine plėvele ir pastatykite į šaldytuvą bent 8 h.
  3. Prieš įdarant pyragaičius, išplakite maskarponę, tuomet supilkite stabilizuotą kremą ir viską išplakite iki puraus kremo.
  4. Sudėkite pagamintą kremą į konditerinį antgalį ir įdarykite pyragaičius.

 

Skanaus iki mėnulio ir atgal!

Šioje interneto svetainėje naudojami slapukai. Slapukai naudojami rinkti informaciją apie apsilankymus svetainėje, pagerinti svetainės veikimą ir siūlyti naudotojams aktualų turinį bei reklamas. Daugiau informacijos ieškokite mūsų Slapukų naudojimo taisyklėse. Skaityti daugiau.
Šioje interneto svetainėje naudojami slapukai. Slapukai naudojami rinkti informaciją apie apsilankymus svetainėje, pagerinti svetainės veikimą ir siūlyti naudotojams aktualų turinį bei reklamas. Daugiau informacijos ieškokite mūsų Slapukų naudojimo taisyklėse. Skaityti daugiau.