Pistacine rikota įdaryti obuoliai

2013 m. gruodžio 2 d.

Saldu Užkandžiai

Pagaliau ir mane galite rasti Debesyse!!! Taip, taip, ten aukštai aukštai, ant kvepiančio debesies gimsta mano maži kulinariniai šedevrai. Esu be galo laiminga, įgyvendinusi dar vieną mažą projektėlį. Tai lyg žingsnis pirmyn, lyg plona gijelė kažko didelio link…

O dabar apie obuolius. Ruduo – ne tik vestuvių, kaip senoliai sakydavo, bet ir obuolių metas. Tikrai tikiu, kad ne vienuose namuose kepamas obuolių pyragas, blyneliai su obuoliais, mielinės bandelės įdarytos obuoliukais… O kur dar obuolienė, obuolių sūris… Gardu, net širdis apsalo! Na, ir nesvarbu, kad jau kelios dienos kaip mus užklupusi kalendorinė žiema – obuolių vis dar yra!!!

Šiandieną siūlau pasigaminti obuolius, įdarytus pistacine rikota. Obuolius vaikystėje dažnai kepdavo mamytė, o mes su sese lyg maži drambliukai juos sušlamšdavom. Pradžioje paprastus, su žiupsneliu cinamono, o vėliau ji “parsinešė” namo įdarytų varške receptą. Skanu, labai skanu!!!

Obuoliukai puikiai tiks sekmadieniams šeimos pietums, draugų pasisėdėjimui, o gal netgi Kalėdiniam stalui. Tiesa, jei rikotos šaldytuve neturite, nebūtina verstis per galvą – puikiai tiks ir įprasta varškė, tik ją reikėtų pertrinti, kad būtų kuo tolygesnės konsistencijos. Taip bus gardžiau. Ir… kimbame į darbą…

Pistacine rikota įdaryti obuoliai

  • 5 vidutinio dydžio obuoliai
  • 130 g rikotos sūrio
  • 2-3 v. š. cukraus pudros
  • ½ a. š. vanilės cukraus
  • ½ a. š. cinamono
  • 3 a. š. maltų pistacijų riešutų
  • 1 kiaušinis
  • 1 a. š. maltų pistacijų riešutų pabarstymui
  • 2-3 a. š. skysto medaus (nebūtinai)

  1. Nupjaukite obuolių viršūnėles. Atsargiai išpjaukite obuolių sėklalizdžius, nepažeisdami apačios.
  2. Į rikotos sūrį suberkite cukraus pudrą, vanilės cukrų, cinamoną ir maltus pistacijų riešutus. Viską išmaišykite.
  3. Į sūrį įmuškite kiaušinį ir masę išmaišykite iki vienalytės masės.
  4. Krėskite sūrio įdaro į kiekvieną obuolį iki pat viršaus gražiai suformuodami kepurėles.
  5. Pašaukite į 170°C orkaitę 20 min.
  6. Dar karštus obuolius pabarstykite žiupsneliu maltų pistacijų ir apliekite šaukšteliu medaus.

Skanaus iki mėnulio ir atgal!

Šioje interneto svetainėje naudojami slapukai. Slapukai naudojami rinkti informaciją apie apsilankymus svetainėje, pagerinti svetainės veikimą ir siūlyti naudotojams aktualų turinį bei reklamas. Daugiau informacijos ieškokite mūsų Slapukų naudojimo taisyklėse. Skaityti daugiau.
Šioje interneto svetainėje naudojami slapukai. Slapukai naudojami rinkti informaciją apie apsilankymus svetainėje, pagerinti svetainės veikimą ir siūlyti naudotojams aktualų turinį bei reklamas. Daugiau informacijos ieškokite mūsų Slapukų naudojimo taisyklėse. Skaityti daugiau.