Kadangi namuose vis dar aktualus pietų dėžučių klausimas, o panelė Sofija mėgsta blynus lygiai taip pat, kaip ir jos mama :), tad vis ieškome maisto alternatyvų, tinkančių keliauti kartu į mokyklą. Šįkart namuose ilgėliau užsibuvo indelis natūralaus jogurto, tad jis ir tapo blynų tešlos pagrindu. Turiu paminėti, kad jogurto pagrindų blynai gaunasi kiek rūgštesni, nei gaminami su pienu ar kefyru, tad galite įberti ir šiek tiek daugiau cukraus. Kadangi dukra blynus mėgsta valgyti su klevų sirupu, aš į tešlą bėriau minimalų cukraus kiekį.
Šių blynų tešla gaunasi itin tiršta. Atrodo, kad netgi norisi rankomis juos formuoti, bet aš visgi naudojausi šaukštu. Ir sakyčiau, kad gana sotūs – matyt, migdolų ir pilno grūdo miltai suteikia didesnį sotumo jausmą.
—
As I still have daily issue of the bento box and my daughter loves pancakes, I try to renew recipes and cook something similar, but not the same. The lonely yoghurt was waiting in the fridge and I’ve decided to make pancakes on its base. You should know that yoghurt makes batter a bit sour, so you could use more sugar in it. However my daughter loves pancakes with maple syrup, so I choose not to add much sugar into the batter.
Ohh… and batter is really thick, don’t afraid of it. It seems that the pancakes could be formed by hands, but I stick to the tablespoon. And they are really nourishing, because of the almond and whole grain flours.
Pilno grūdo jogurtiniai blynai / Whole grain yoghurt pancakes
- 450 ml natūralaus jogurto / natural youghurt
- 110 g pilno grūdo miltų / whole grain flour
- 60 g migdolų miltų / almond flour
- 1/2 arb. š. kepimo miltelių / tsp of baking powder
- 2 tryniai / egg yolks
- 2 valg. š. rudo cukraus / tbs of brown sugar
- 1 arb. š. vanilės cukraus / tsp of vanilla sugar
- 1 arb. š. cinamono / tsp of ground cinammon
- žiupsnis druskos / pintch of salt
- oil for baking
- Kiaušinius lengvai išplakite su jogurtu, cukrumi, druska ir vanilės cukrumi.
- Suberkite miltus, migdolų miltus, kepimo miltelius, cinamoną į jogurto masę ir viską išmaišykite. Tešla gausis gerokai tiršta.
- Pabrandinkite (leiskite pailsėti) 15-20 min.
- Įkaitinkite keptuvę, įpilkite šiek tiek aliejaus ir formuokite blynus.
- Kepkite ant mažos-vidutinės kaitros po 2-3 min. iš abiejų pusių.
- Patiekite su uogomis, klevų sirupu, grietine, uogiene…
Skanaus iki mėnulio ir atgal!
- Beat slightly eggs with yoghurt, sugar, vanilla sugar and salt.
- Pour the flour, almond flour, baking powder, cinnamon into the yoghurt mixture and mix well. The batter will be thick.
- Let the batter to rest for 15-20 min.
- Heat the pan, pour some oil and place the batter with spoon on the pan. Bake the pancakes for 2-3 min. each side on low-medium heat.
- Serve with fresh berries or fruits, maple syrup, sour cream…
Enjoy to the moon and back!