Naminė pica – visada laukiama ant mūsų pietų ar vakarienės stalo. Pagal šį receptą picos pagrindą gaminu jau n metų ir jis visada toks pat gardus. Smagiausia dalis, kad jis pagaminamas labai lengvai, todėl nesukels sunkumų ir tiems, kurie gamina retai.
Dviejų Mėnulių picos visada laukiamos ir vaikų stovyklose bei vaikų gimtadienių šventėse, o tėveliai dažnai nustemba, kad picos pagrindas ne pirktinis, o pagamintas vietoje. Aš visada skatinu visus gaminti picos pagrindą patiems, nes tai visai nesudėtinga, o kad skaniau, kai pats pasigamini, tai faktas.
Picos pagrindas
- 250 g miltų
- 150 ml šilto vandens
- 3 g druskos
- 10 g cukraus
- 1/2 arb.š. maltos raudonosios paprikos
- žolelių (baziliko, raudonėlio ir pan.)
- mielių (15 g šviežių arba 5 g greito veikimo)
- 25 g alyvuogių aliejaus
- Miltus, cukrų, druską ir prieskonius suberiame į indą.
- Sudedame mieles, pilame šiltą vandenį.
- Minkome tešlą.
- Į pabaigą supilame aliejų ir užminkome vientisą tešlą.
- Uždengiame švariu virtuviniu rankšluostėliu ir paliekame kilti 1-1.5 h.
- Pakilusią tešlą iškočiojame ant kepimo popieriaus ar silikoninio kilimėlio, dedame norimus ingredientus ir pašauname į 220°C orkaitę 12-14 min.
Skanaus iki mėnulio ir atgal!