Ore kurį laiką padvelkus pavasariui (na, gal tik ne pirmą pavasario dieną, kai žiema ir vėl ima viršų) natūraliai norisi spalvų, saulės šviesos ir šilumos, o taip pat ir šiokių tokių pokyčių ir virtuvėje. Nors visus metus stengiamės valgyti kiek įmanoma daugiau daržovių įvairiuose pavidaluose, kai už lango ranka moja pavasaris, man vis dažniau norisi salotų. Be abejonės dažnai gaminant salotas viena svarbesnių užduočių jas pagardinti vis kitokiu padažu, kad nepabostų. Šį kartą pasidalinsiu savo mėgstamiausiu medaus-garstyčių padažo receptu.
Ir nors gryno medaus visiškai nemėgstu, tačiau man labai patinka jį vartoti tiek nesaldžiuose, tiek saldžiuose patiekaluose. Šis padažas tiks tiek salotoms be mėsos, tiek salotoms su mėsa. Jei gardinsite salotas su mėsa, itin gerai derės su vištiena ar antiena.
Medaus-garstyčių padažas
- 2 a. š. medaus
- 2 a. š. garstyčių
- 1/2 citrinos
- 140 g alyvuogių aliejaus
- druskos pagal skonį
- Dubenyje sumaišykite šluotele medų, garstyčias, pusės citrinos žievelę ir sultis, druską.
- Toliau maišant šluotele po truputį pilkite alyvuogių aliejų į dubenį ir gerai išsukite.