Prieš išvykdama į atostogas prieš nosį pamosavau jums nerealia bulvių, baklažanų ir cukinijų užkandėle iš ciklo Eugestos gėrybės. Pažado nepamiršau, ir jau visai netrukus receptą turėsite ir jūs. Ši užkepėlė labai skani ir viena, tačiau, jei turite nenumaldomą norą šalia sukrimsti ir mėsos gabaliuką, tikrai drąsiai tai galite padaryti.
Tiesa, jei kam nors nesinori baklažanų, galima jų ir nedėti, bet bulvės ir cukinija privalomos. Toks derinys tiesiog pasakiškas. Asmeniškai aš galėčiau ją valgyti kasdien, tik, va, namiškiai turbūt dėl to labai nedžiūgautų. Nelabai pasiduoda vegetariškų valgių įtakai, o man vasara – idealus metas lengviems daržovių patiekalams.
Grietinėlė užkepėlei suteikia švelnumo, o sūris – pikantiškumo. Mmmm… neatsisakyčiau ir dabar, bet keptuvėje šį vakarą vienišės vakarienė – keptos bulvės 🙂
Nereali bulvių, baklažanų ir cukinijų užkepėlė
- 3-4 vidutinio dydžio bulvės
- 1 vidutinio dydžio cukinija
- 1 baklažanas
- 250 ml grietinėlės
- 1/2 stiklinės vandens
- 100 g mozarella sūrio
- 200 g Arlo Havarti sūrio
- druskos
- pipirų
- Viduržemio jūros žolelių
- šviežių krapų, svogūnų laiškų
1. Bulves nulupkite ir nuplaukite
2. Nuplautas daržoves supjaustykite 3-4 mm storio griežinėliais.
3. Supjaustykite sūrius.
4. Išdėliokite pirmą sluoksnį daržovių, pabarstykite prieskoniais ir padėliokite sūrio. Sluoksniuokite toliau. Viršutinis sluoksnis turi būti sūrio.
5. Užpilkite daržoves grietinėle ir vandeniu.
6. Kepkite 180-190°C laipsnių orkaitėje apie 40 min. Iškepusią užkandėlę pabarstykite krapais, svogūnų laiškais.
Skanaus iki mėnulio ir atgal!