Naminiai braškiniai ledai

2016 m. liepos 15 d.

Saldu Be kiaušinio

Greičiausiai nė vienuose namuose vasara nepralekia be ledų, tik daugelis vis dar galvoja, kad naminiams ledams pagaminti arba reikia beprotiškai daug laiko ir pastangų, arba ledų gaminimo mašinėlės. Noriu paneigti abu šiuos mitus ir paskatinti jus gaminti naminius ledus. Gi dabar kaip tik braškių metas!

Ledams tereikia kelių ingredientų, kelios minutės darbo, kelios valandos šaldiklyje ir voila – ledai ant stalo 😉 Kaip man patinka kartoti, daugelis dalykų slypi paprastume. Tad pasiraitojate rankoves ir į virtuvę. Nustebinkite savo artimuosius. Garantuoju, vaikai net spirgės iš laimės valgydami šiuos ledus!

Naminiai braškiniai ledai

  • skardinė kondensuoto pieno (397 g)
  • indelis riebios grietinėlės (420 ml)
  • 400 g braškių
  • 2 arb. š. vanilės cukraus
  • 2 arb. š. Modenos balzaminio acto (nebūtinai)

1. Dalį braškių sutrinkite trintuvu iki tyrės, dalį supjaustykite nedideliais gabalėliais.
2. Grietinėlę su vanilės cukrumi išplakite iki standumo. Įmaišykite į kondensuotą pieną.
3. Supilkite braškių tyrę ir Modenos balzaminį actą ir vėl viską išmaišykite.
4. Galiausiai įmaišykite braškių gabalėlius ir supilkite ledų masę į indą, kurį keletui valandų, o geriausiai per naktį statykite į šaldiklį.

Skanaus iki mėnulio ir atgal!

Šioje interneto svetainėje naudojami slapukai. Slapukai naudojami rinkti informaciją apie apsilankymus svetainėje, pagerinti svetainės veikimą ir siūlyti naudotojams aktualų turinį bei reklamas. Daugiau informacijos ieškokite mūsų Slapukų naudojimo taisyklėse. Skaityti daugiau.
Šioje interneto svetainėje naudojami slapukai. Slapukai naudojami rinkti informaciją apie apsilankymus svetainėje, pagerinti svetainės veikimą ir siūlyti naudotojams aktualų turinį bei reklamas. Daugiau informacijos ieškokite mūsų Slapukų naudojimo taisyklėse. Skaityti daugiau.