Migdolų-slyvų tartas

2016 m. gegužės 11 d.

Saldu

Nebepamenu, kiek tai tęsiasi, bet kuris laikas perku Ispanijoje leidžiamą garsių konditerių žurnalą So good. Ten tiek puikių gaminių, kad seilės tysta bevartant. Tiesa, visko išmėginti neišeina, tiek dėl sudėtingų technologijų, tiek dėl ingredientų ypatybių, tačiau idėjų apstu. Paskutinį numerį perverčiau ir pasakiau sau, kad būtinai būtinai gaminsiu, bet… laiko kaip nėr, taip nėr. Tad praėjusį savaitgalį susikaupiau ir iškepiau migdolų-slyvų tartą pagal Luciano Garcia. Šiek tiek paskubomis modifikavau, nes pistacijų po ranka neturėjau, bet migdolai ne ką blogiau draugauja su slyvomis.

Valgėm lygiai 2 dienas, nors norėjosi suryti per sekundę – gardumėlis neapsakytas. Puiki tarto tešla (gal tik gerokai jos per daug), minkštas ir purus vidus, nesunkiai ir greitai pagaminamas…

Žinau, kad tikrai kartosiu, tik į žaidimo aikštelę pakviesiu kitus dalyvius 😉

Migdolų-slyvų tartas

skardai 20×20
Tarto tešla
  • 150 g supjaustyto kubeliais ir atšaldyto sviesto
  • 375 g miltų
  • žiupsnelis druskos
  • 35 g trynių
  • 45 ml vandens
  • 150 g cukraus pudros
Migdolų kremas
  • 100 sviesto (kambario temperatūros)
  • 100 g cukraus pudros
  • 100 g migdolų miltų
  • 5 g kukurūzų krakmolo
  • 1 kiaušinis
  • 30 ml romo
  • 4 didelės ar 5-6 mažesnės slyvos
  • migdolų skiltelių pabarstymui

Tarto tešla

1. Miltus, cukraus pudrą, druską ir sviestą sumaišyti.
2. Sudėti trynius, supilti vandenį ir užminkyti vientisą tešlą.
3. Iškočioti reikiamo dydžio stačiakampį ir atšaldyti.
4. Iškloti skardą ir vėl atšaldyti.

Migdolų kremas

1. Sviestą ištrinti su cukraus pudra.
2. Įmušti kiaušinį ir supilti romą, viską gerai išsukti.
3. Supilti migdolų miltus ir krakmolą, vėl viską gerai išmaišyti.

Kepimas
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 170°C laipsnių.
  2. Į tarto tešla išklotą skardą supilkite paruoštą migdolų kremą, sudėliokite ant viršaus supjaustytas slyvas, pabarstykite migdolų skiltelėmis. Kepkite apie 30 min.
  3. Tartas gana trapus, tad leiskite atvėsti ir tik tuomet išimkite iš formos.

Skanaus iki mėnulio ir atgal!

Šioje interneto svetainėje naudojami slapukai. Slapukai naudojami rinkti informaciją apie apsilankymus svetainėje, pagerinti svetainės veikimą ir siūlyti naudotojams aktualų turinį bei reklamas. Daugiau informacijos ieškokite mūsų Slapukų naudojimo taisyklėse. Skaityti daugiau.
Šioje interneto svetainėje naudojami slapukai. Slapukai naudojami rinkti informaciją apie apsilankymus svetainėje, pagerinti svetainės veikimą ir siūlyti naudotojams aktualų turinį bei reklamas. Daugiau informacijos ieškokite mūsų Slapukų naudojimo taisyklėse. Skaityti daugiau.