Migdoliniai sausainiai be gliuteno / Gluten free almond cookies

2021 m. kovo 18 d.

Be laktozės Saldu

Neabejoju, kad tikrai esate susidūrę su tam tikro produkto susikaupimu virtuvės spintelėje ar šaldytuve. Tai va, mane ištiko razinų ir baltymų perteklius. O kadangi turiu įprotį išsiplėšti iš žurnalų receptus, tai tarp tų išplėštų lapų krūvelės radau tinkamą receptą.

Migdoliniai sausainiai, foto DuMėnuliai.lt

Migdoliniai sausainukai pagaminami itin greitai, o jiems reikia vos kelių ingridientų. Tinkami netoleruojantiems gliuteno, nes jie tiesiog be gliuteno. Tiesa, originaliame recepte naudojamas džiovintos vyšnios, bet puikūs ir su razinomis. Drąsiai galite naudoti bet kokias kitas džiovintas uogas.

Mano vaikai iš pradžių atsikalbinėjo ir deklaravo nemėgstantys razinų, tačiau vėliau sausainukai tiesiog išgaravo nuo stalo.

Foto DuMėnuliai.lt

I believe that everybody had the situation at least once when particular ingredient stays too long in the cupboard or in the fridge or somehow the amount of it is just to much. It happened to me with the raisins and egg whites 🙂 However I have a habit to tear the recipes from the magazines and store them until nearest future (as the practice shows the future never comes in most cases).

Almond cookies, photo DuMėnuliai.lt

So I looked at my treasure and found the recipe of almond cookies. The original one uses dried cherries instead of raisins. I would say you can use any berries you like. These cookies consist of only several ingredients and takes less time to make than you can imagine. And they are gluten free!

Migdoliniai sausainiai / Almond cookies

  • 70 g baltymų/ egg whites
  • 90 g cukraus (aš naudojau rudą)/ sugar (I used brown one)
  • 140 g razinų ar kitų džiovintų uogų/ raisins or other dried berries
  • žiupsnelio druskos / pintch of salt
  • 240 g migdolų miltų / almond flour

  1. Baltymus su cukrumi ir druska išplakite iki standžių putų.
  2. Migdolų miltus suberkite į dubenį.
  3. Uogas pasmulkinkite peiliu ir sumaišykite su miltais.
  4. Išplaktus baltymus sudėkite į miltus. Išmaišykite.
  5. Suvilgykite rankas šaltu vandeniu ir formuokite nedidelius vienodo dydžio rutuliukus. Patogu tai daryti su arbatiniu šaukšteliu, formuojant maždaug graikiško riešuto dydžipo rutuliukus. Sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
  6. Kepkite 160° įkaitintoje orkaitėje ~30 min. Iškeptus sausainius palikite atvėsti, kad sutvirtėtų ir tuomet nurinkite.

Skanaus iki mėnulio ir atgal!

Šioje interneto svetainėje naudojami slapukai. Slapukai naudojami rinkti informaciją apie apsilankymus svetainėje, pagerinti svetainės veikimą ir siūlyti naudotojams aktualų turinį bei reklamas. Daugiau informacijos ieškokite mūsų Slapukų naudojimo taisyklėse. Skaityti daugiau.
Šioje interneto svetainėje naudojami slapukai. Slapukai naudojami rinkti informaciją apie apsilankymus svetainėje, pagerinti svetainės veikimą ir siūlyti naudotojams aktualų turinį bei reklamas. Daugiau informacijos ieškokite mūsų Slapukų naudojimo taisyklėse. Skaityti daugiau.