Mėlynojo pelėsinio sūrio ledai

2017 m. rugpjūčio 2 d.

Saldu

Kai už lango oras tvoskia karščiu, norisi kažko gaivaus. Tikiu, kad tokiomis dienomis, kaip šios, daugelis pagalvoja apie ledus. Vaikai tai jau tikrai!

Šią savaitę vykdydama projektą “Supakuok namus į dėžes” (nekenčiu kraustymosi!!!), radau krūvą prikauptų receptų. Na, žinote, tų, kurie išplėšiami iš žurnalų, brošiūrų, nes gi gaminsiu gaminsiu, o po to dūla tyliai kampe. Tarp jų radau mėlynojo pelėsio sūrio ledų receptą, kurį kiek adaptavau ir pasigaminau neįprastus man ledus. Nesu didelė sūrio su mėlynuoju pelėsiu gerbėja, tačiau ledai mane nustebino teigiamai, o tiems, kurie mėgsta šį sūrį dar labiau patiks.

Ledus galite šaldyti tiek indelyje, tiek specialiose ledams skirtose formose, tiek bet kurioje silikoninėje formoje.

Mėlynojo pelėsinio sūrio ledai

  • 250 ml pieno
  • 150 ml grietinėlės
  • 4 kiaušinio tryniai
  • 100 g cukraus
  • 200 g mėlynojo pelėsinio sūrio

  1. Kiaušinių trynius išplakite su cukrumi.

  2. Pieną ir grietinėlę supilkite į puodą ir užvirinkite, supilkite į nuolat maišomus trynius.

  3. Gautą masę maišant kaitinkite ant karšto vandens vonelės, kol sutirštės.

  4. Perkoškite per sietelį, kiek atvėsinkite ir įmaišykite smulkiai sutrupintą sūrį. Maišykite tol, kol gausite vienalytę masę.

  5. Supilkite į indą ar indelius ir statykite į šaldiklį bent 15 valandų.

Skanaus iki mėnulio ir atgal!

 

Šioje interneto svetainėje naudojami slapukai. Slapukai naudojami rinkti informaciją apie apsilankymus svetainėje, pagerinti svetainės veikimą ir siūlyti naudotojams aktualų turinį bei reklamas. Daugiau informacijos ieškokite mūsų Slapukų naudojimo taisyklėse. Skaityti daugiau.
Šioje interneto svetainėje naudojami slapukai. Slapukai naudojami rinkti informaciją apie apsilankymus svetainėje, pagerinti svetainės veikimą ir siūlyti naudotojams aktualų turinį bei reklamas. Daugiau informacijos ieškokite mūsų Slapukų naudojimo taisyklėse. Skaityti daugiau.