Šis receptas patiks tiems, kas nemėgsta daug laiko praleisti virtuvėje. Jam nereikia begalės produktų, o lašišos terino gamyba užima nuostabiai mažai laiko.
Lašišos terinas tiks tiek Kūčių, tiek kita proga padengtam stalui ar net darbo dienos pietums.
Lašišos terinas
- 500 g lašišos filė
- 100 g nevirtų valytų krevečių
- 1/2 citrinos
- šviežių krapų
- 20 g želatinos
- druska, malti juodieji pipirai pagal skonį
-
Lašišą išvirkite pasūdytame vandenyje (apie 30 min.). Žuvį išimkite ir atvėsinkite, o gautą sultinį perkoškite ir atidėkite. Jo prireiks vėliau.
-
Krevetes galite apvirti verdant žuvį tame pačiame vandenyje, tik svarbu nepervirkite. Krevetės bus išvirusios, kai įgaus rausvą atspalvį, tuomet jas išgriebkite ir atvėsinkite.
-
Želatiną užpilkite šaltu vandeniu ir palikite išbrinkti.
-
Krevetes supjaustykite nedideliais gabalėliais, sudėkite į dubenį.
-
Krapus susmulkinkite ir suberkite ant krevečių.
-
Ten pat įspauskite citrinos sulčių.
-
Nuo lašišos pašalinkite odą, blenderiu sutrinkite į faršą ir sudėkite į dubenį su krevetėmis. Viską pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir gerai išmaišykite.
-
1,5 stiklinės atidėto sultinio pakaitinkite ir jame ištirpinkite brinkintą želatiną.
-
Stačiakampę formą (aš naudojau 20×11 cm formą), kurioje šaldysite teriną, išklokite maistine plėvele (po to bus paprasčiau išimti teriną). Šiek tiek įpilkite gauto sultinio ir įdėkite formą 10 min. į šaldymo kamerą.
-
Likusį sultinį supilkite į lašišos masę ir viską gerai išmaišykite.
-
Po 10 min. ištraukite formą iš šaldiklio ir visą lašišos masę supilkite į ją. Pastatykite į šaldytuvą bent 12 h.
-
Teriną atsargiai išimkite, papuoškite citrinos griežinėliais ir šviežiu krapu.
Skanaus iki mėnulio ir atgal!