Lašišos terinas

2019 m. vasario 20 d.

Užkandžiai Be laktozės Be kiaušinio

Šis receptas patiks tiems, kas nemėgsta daug laiko praleisti virtuvėje. Jam nereikia begalės produktų, o lašišos terino gamyba užima nuostabiai mažai laiko.

 Lašišos terinas tiks tiek Kūčių, tiek kita proga padengtam stalui ar net darbo dienos pietums.

Man labai tiko atsipjauti riekelę terino, uždėti jį ant grūdų duonos ir pagardinti šlakeliu majonezo. Tiesa, vietoj lašišos galite naudoti bet kokią kitą jums patinkančią raudoną žuvį.

Lašišos terinas

  • 500 g lašišos filė
  • 100 g nevirtų valytų krevečių
  • 1/2 citrinos
  • šviežių krapų
  • 20 g želatinos
  • druska, malti juodieji pipirai pagal skonį

  1. Lašišą išvirkite pasūdytame vandenyje (apie 30 min.). Žuvį išimkite ir atvėsinkite, o gautą sultinį perkoškite ir atidėkite. Jo prireiks vėliau.

  2. Krevetes galite apvirti verdant žuvį tame pačiame vandenyje, tik svarbu nepervirkite. Krevetės bus išvirusios, kai įgaus rausvą atspalvį, tuomet jas išgriebkite ir atvėsinkite.

  3. Želatiną užpilkite šaltu vandeniu ir palikite išbrinkti.

  4. Krevetes supjaustykite nedideliais gabalėliais, sudėkite į dubenį.

  5. Krapus susmulkinkite ir suberkite ant krevečių.

  6. Ten pat įspauskite citrinos sulčių.

  7. Nuo lašišos pašalinkite odą, blenderiu sutrinkite į faršą ir sudėkite į dubenį su krevetėmis. Viską pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir gerai išmaišykite.

  8. 1,5 stiklinės atidėto sultinio pakaitinkite ir jame ištirpinkite brinkintą želatiną.

  9. Stačiakampę formą (aš naudojau 20×11 cm formą), kurioje šaldysite teriną, išklokite maistine plėvele (po to bus paprasčiau išimti teriną). Šiek tiek įpilkite gauto sultinio ir įdėkite formą 10 min. į šaldymo kamerą.

  10. Likusį sultinį supilkite į lašišos masę ir viską gerai išmaišykite.

  11. Po 10 min. ištraukite formą iš šaldiklio ir visą lašišos masę supilkite į ją. Pastatykite į šaldytuvą bent 12 h.

  12. Teriną atsargiai išimkite, papuoškite citrinos griežinėliais ir šviežiu krapu.

Skanaus iki mėnulio ir atgal!

Šioje interneto svetainėje naudojami slapukai. Slapukai naudojami rinkti informaciją apie apsilankymus svetainėje, pagerinti svetainės veikimą ir siūlyti naudotojams aktualų turinį bei reklamas. Daugiau informacijos ieškokite mūsų Slapukų naudojimo taisyklėse. Skaityti daugiau.
Šioje interneto svetainėje naudojami slapukai. Slapukai naudojami rinkti informaciją apie apsilankymus svetainėje, pagerinti svetainės veikimą ir siūlyti naudotojams aktualų turinį bei reklamas. Daugiau informacijos ieškokite mūsų Slapukų naudojimo taisyklėse. Skaityti daugiau.