Nežinau, ar jums taip nutinka, bet man kartais būna taip, kad užsimanau kokio nors patiekalo ir ta mintis persekioja kelias dienas. Rodos, užuodžiu net kvapą, o burnoje kaupiasi seilės nuo skonio… Tai va, šių kotletų skonį ilgam įsiminė mano smegenų ląstelės. Juos valgiau pirmą ir paskutinį kartą prieš gerus metus maisto tinklaraštininkų dienos susitikime. Morkos ir cinamonas – derinys pikantiškas, bet kartu toks saldžiai gurmaniškas su aitrumos gaidele. Originalų kotletų receptą sužinojau šiomis dienomis ir iš karto puoliau gaminti. Be abejo, kaip visada, su nedidele improvizacija.
Kotletai su morkomis ir cinamonu
- 500 g kalakutienos filė
- 300 g jautienos kumpio
- 1 nedidelė arba pusė didesnės morkos
- 1/2 raudono svogūno
- 3 a. š. malto cinamono
- 1/3 a. š. maltų juodųjų pipirų
- 1 v. š. manų kruopų
- 0,5 stiklinės vandens
- pora šakelių šviežio čiobrelio
- druskos (pagal skonį)
- 0,5 a. š. maltos raudonosios paprikos
- aliejaus kepimui
1. Kalakutieną ir jautieną sumalkite.
2. Marką ir svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepinkite. Sudėkite į maltą mėsą.
3. Suberkite visus prieskonius, čiobrelio lapelius, manų kruopas, supilkite vandenį.
4. Užmaišykite vientisą masę. Formuokite norimo dydžio kotletukus ir kepkite keptuvėje. Jei netroškinsite, formuokite plonesnius ir gerai iškepkite.
Skanaus iki mėnulio ir atgal!