Nežinau, kodėl koblerio/ trupiniuočio recepto nebuvo mano tinklaraštyje iki šiol! Gaminu jį gan dažnai ir jis toks geras visom prasmėm, kad nepatikti negali nei gaminančiam, nei valgančiam.
Užtruksite lygiai pusvalandį, o suvalgysite dar greičiau #nomnomnom Tiks veik visi vaisiai ir uogos – obuoliai, kriaušės, slyvos, persikai, abrikosai, mėlynės, braškės… Tereikia apsidairyti, ką turite namuose ir įjungti fantaziją. Šis kobleris dar ir #begliuteno
Kobleris/ Vaisių trupiniuotis
- 5 obuoliai
- kelios braškės
- 40 g rudo cukraus
- 50 g migdolų miltų
- 40 g sviesto
1. Orkaitę įkaitinkite iki 180°C-190°C.
2. Kol orkaitė kaista, nulupkite ir supjaustykite obuolius, suberkite tiesiai į kepimo indą.
3. Cukrų, sviestą ir migdolų miltus sutrinkite į trupinius ir suberkite ant obuolių.
4. Braškes supjaustykite ir sukaišykite tarp trupinių.
5. Pašaukite į orkaitę 20-30 min.
6. Išplakite grietinėlę arba pasiruoškite ledų.
Skanaus iki mėnulio ir atgal!