Improvizavimui virtuvėje ribų nėra. Esu tuo įsitikinusi 200 proc. 🙂 Pastaruoju metu tiesiog fanatiškai įsitraukiau į populiaraus australų TV šou “Mano virtuvė geriausia” (My Kitchen Rules) peržiūras. Nors ten daug techninių patarimų nėra, tačiau derinių, skonių ir noro improvizuoti užtektinai. Aš vis dar daugiausiai improvizuoju saldumynų pasaulyje, tačiau nevengiu ir rimtesnių valgių. Tik čia esu linkusi vadovautis šūkiu “paprastai, greitai ir skaniai”.
Šio šūkio vedina, pristatau puikią alternatyvą paprastai kiaušinienei – kiaušiniu įdarytą papriką. Šio patiekalo gamybai nereikia skirti daug laiko, o kol jis kepa, galima ramiai eiti į dušą. Kitaip sakant, tikras tinginių ryto patiekalas 🙂
Kiaušiniu įdaryta paprika
- 2 asmenims arba 1 labai alkanam
- 1 paprika
- 2 kiaušiniai
- 20 g mozarella sūrio
- druskos
- žolelių
- 1 valg. š. aliejaus
1. Orkaitę įkaitinkite iki 180°C laipsnių.
2. Papriką perpjaukite per pusę, išvalykite sėklas. Sudėkite į aliejumi pašlakstytą skardelę.
3. Apibarstykite paprikas druska ir žolelėmis, įmuškite į kiekvieną puselę po kiaušinį.
4. Kepkite apie 20-25 min. pabaigoje apibarstykite susmulkintu mozarella sūriu ir palaikykite dar 5 min. jau išjungtoje orkaitėje.
Skanaus iki mėnulio ir atgal!