Šonkaulius ypatingai mūsų šeimoje mėgsta Sofija Marija. Nuo mažų dienų. Vos išmokusi kalbėti, vis prašydavo iškepti šonkauliukų. Tik kažkodėl nė vienas receptas nėra nugulęs į tinklaraštį, todėl bandau taisyti šią klaidą ir pasidalinti su jumis šonkaulių, marinuotų garstyčiose ir meduje, receptu.
Šonkauliukus galima užmarinuoti ir palikti šaldytuve per naktį, o jei neturite laiko, tai marinate palaikykite bent 1-2 h. Jei prie šonkauliukų pagaminsite orkaitėje keptų bulvyčių ir kopūstų salotų – garantuoju, bus tikra puota.
Kiaulienos šonkauliai, marinuoti garstyčiose ir meduje
- 1,5-1,8 kg kiaulienos šonkaulių
- 3 valg. š. garstyčių
- 2 valg. š. medaus
- 1 valg. š. sojos padažo
- 1 valg. š. ryžių arba baltojo vyno acto
- 2 valg. š. aliejaus
- 1 arb. š. druskos
- 1/2 arb. š. maltų juodųjų pipirų
- 1/3 arb. š. Kajeno pipirų
- Šonkauliukus nuplaukite, pašalinkite plėvę ir supjaustykite kas 4-5 šonkaulius.
- Sudėkite šonkaulius į indą, kuriame marinuosite.
- Visus ingredientus sumaišykite ir supilkite ant šonkaulių ir gerai įtrinkite šonkaulius marinatu. palikite marinuotis per naktį arba 1-2 h.
- Įkaitinkite orkaitę iki 190°C. Pašaukite šonkaulius. Po maždaug 30 min. šonkaulius apverskite ir kepkite dar pusvalandį iki gražiai apskrus.
Skanaus iki mėnulio ir atgal!