Kiaulienos šonkauliai, marinuoti garstyčiose ir meduje

2023 m. sausio 26 d.

Rimti patiekalai Be kiaušinio Be laktozės

Šonkaulius ypatingai mūsų šeimoje mėgsta Sofija Marija. Nuo mažų dienų. Vos išmokusi kalbėti, vis prašydavo iškepti šonkauliukų. Tik kažkodėl nė vienas receptas nėra nugulęs į tinklaraštį, todėl bandau taisyti šią klaidą ir pasidalinti su jumis šonkaulių, marinuotų garstyčiose ir meduje, receptu.

Šonkauliukus galima užmarinuoti ir palikti šaldytuve per naktį, o jei neturite laiko, tai marinate palaikykite bent 1-2 h. Jei prie šonkauliukų pagaminsite orkaitėje keptų bulvyčių ir kopūstų salotų – garantuoju, bus tikra puota.

Kiaulienos šonkauliai, marinuoti garstyčiose ir meduje

  • 1,5-1,8 kg kiaulienos šonkaulių
  • 3 valg. š. garstyčių
  • 2 valg. š. medaus
  • 1 valg. š. sojos padažo
  • 1 valg. š. ryžių arba baltojo vyno acto
  • 2 valg. š. aliejaus
  • 1 arb. š. druskos
  • 1/2 arb. š. maltų juodųjų pipirų
  • 1/3 arb. š. Kajeno pipirų

  1. Šonkauliukus nuplaukite, pašalinkite plėvę ir supjaustykite kas 4-5 šonkaulius.
  2. Sudėkite šonkaulius į indą, kuriame marinuosite.
  3. Visus ingredientus sumaišykite ir supilkite ant šonkaulių ir gerai įtrinkite šonkaulius marinatu. palikite marinuotis per naktį arba 1-2 h.
  4. Įkaitinkite orkaitę iki 190°C. Pašaukite šonkaulius. Po maždaug 30 min. šonkaulius apverskite ir kepkite dar pusvalandį iki gražiai apskrus.

Skanaus iki mėnulio ir atgal!

Šioje interneto svetainėje naudojami slapukai. Slapukai naudojami rinkti informaciją apie apsilankymus svetainėje, pagerinti svetainės veikimą ir siūlyti naudotojams aktualų turinį bei reklamas. Daugiau informacijos ieškokite mūsų Slapukų naudojimo taisyklėse. Skaityti daugiau.
Šioje interneto svetainėje naudojami slapukai. Slapukai naudojami rinkti informaciją apie apsilankymus svetainėje, pagerinti svetainės veikimą ir siūlyti naudotojams aktualų turinį bei reklamas. Daugiau informacijos ieškokite mūsų Slapukų naudojimo taisyklėse. Skaityti daugiau.