Su pavasariu į kiekvienus namus atkeliauja šviežios salotos, žalumynai ir pirmosios daržovės. Ridikėliai – vieni pirmųjų atsiranda ant lietuvių stalo ir dažnas juos labai mėgsta. Aš nesu ridikėlių mėgėja, todėl šios savaitės produkto iššūkiui parinkti ridikėliai prisvertė susimąstyti ir turėjau šiek tiek pasukti galvą, ką su jais nuveikus.
Salotos gal ir būtų legviausias variantas, bet lengvų variantų nesirenku. Pagalvojau, kad gal juos reiktų pakepti. Ir neapsigavau – kepti ridikėliai įgauna salsvą skonį, nebelieka kartumo. Toks užkandis labai skanus ir vienas ar su mėgiamos duonos rieke, bet puikiai tiks ir kaip pagardas prie mėsos. Svarbiausia, kad prie jo stovėti nereikia ir jis paruošiamas vos per pusvalandį.
Ridikėliuis suporavau su “Padron” pipirais ir smidrais. “Padron” pipirai išsiskiria tuo, kad nėra aitrūs ir nesu tikra, ar Lietuvoje esu jų mačiusi, todėl drąsiai galite keisti kitais pipirų variantais.
Keptų ridikėlių užkandis
1 porcija
- 12 ridikėlių
- 3-4 Padron pipirai
- 1 didelis raudonas svogūnas
- 4 smidrai
- 2 skiltelės česnako
- druskos
- maltų juodųjų pipirų
- aliejaus kepimui
- Orkaitę įkaitinkite iki 180°C.
- Į nedidelį skardelį suberkite ridikėlius (jei dideli, perpjaukite pusiau), pjaustytus pipirus, kapotą česnaką ir stambiai supjaustytą raudoną svogūną.
- Viską pabarstykite druska, maltais juodaisiais pipirais ir pašlakstykite aliejumi. Išmaišykite ir pašaukite į orkaitę maždaug 25 min.
- Tuo tarpu nuvalykite smidrus ir supjaustykite maždaug 3 cm ilgio. Juos suberkite į skardą, kai liks daržovėms kepti apie 10 min.
Skanaus iki mėnulio ir atgal!