Kepti varškėtukai su bananais

2020 m. vasario 20 d.

Pusryčiai Rimti patiekalai

Mano vaikystėje varškėtukais buvo vadinami tiek verdami, tiek kepami varškėčiai. Tarp verdamų dar skirtumas toks, kad vieni gaminami iš varškės masės ir formuojami nedideliais gabalėliais, kiti gi formuojami kaip koldūnai, į vidų dedant varškės įdarą. Šiais laikais pastarieji vadinami koldūnais su varške, nors aš visada vadinau ir vadinsiu varškėtukais 🙂 Ir skaniausius juos gamina mano mama!!!

Taigi nesiderėkime dėl pavadinimo, nes, matyt, skirtumų rasime ir netgi argumentų savoms nuomonėms apginti, o pakalbėkime apie kiek kitokius keptus keptuvėje ar orkaitėje varškėtukus su įdaru. Šįkart bananų.

Mano virtuvėje tokie patiekalai paprastai gimsta tuomet, kai kuris nors vaikų serga. Mamos tikrai žino, kaip sunku įtikti sergančiam vaikui, bet tuo pat metu mamos nori, kad vaikas ką nors ir suvalgytų. Tikra dilema. Kartais net kulinarinė tragedija ištinka. Va tuomet ir prasideda paieškos kažko paprasto ir kartu neįprasto. Kepti varškėtukai su bananais tapo mano ir Sofijos Marijos šios savaitės sensacija. Nors dukra iš pradžių skersakiavo į tooookį neįprastą patiekalą, vos paragavusi pasakė: “Mama, aš žinau, ką valgysiu rytoj”.

Na o varškėtukų receptas atkeliauja ir ant Jūsų stalo. Tiks ir skubiems darbo dienų, ir lėtiems savaitgalio pusryčiams, pietums ar netgi vakarienei. Varškėtukų ingredientai tokie, kuriuos nesunkiai galėsite keisti improvizuodami, o pačius varškėtukus galima kepti tiek keptuvėje, tiek orkaitėje.

P.S. Jau laukiu nesulaukiu vasaros ir trešnių – su jomis jie turėtų būti ypatingi!

Kepti varškėtukai su bananais

6 vnt.
  • 250 g varškės (rinkitės sausesnę)
  • 1 naminis kiaušinis (tiks ir parduotuvinis)
  • 2-3 valg. š. kvietinių miltų (tiks ir kitokie)
  • 1 arb. š. vanilės cukraus
  • 1 arb. š. cukranendrių cukraus (nebūtinai)
  • žiupsnelis druskos
  • 1/2 banano
  • aliejaus (kepimui keptuvėje)

1. Į dubenį sudėkite varškę, įmuškite kiaušinį, suberkite sausus ingredientus ir užmaišykite tešlą. Tešla turi gautis minkšta, bet tuo pačiu ją turi būti galima formuoti.
2. Bananą nulupkite ir supjaustykite 0.7mm-1 cm storio riekelėmis.
3. Rankas pamiltuokite, šaukšto pagalba pakabinkite tešlos, į vidurį įspauskite banano gabalėlį ir gražiai uždarykite. Šiek tiek suplokite varškėtuką ir atidėkite ant miltais pabarstytos lentelės ar tiesiai į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą, jei kepsite orkaitėje.
4. Keptuvėje varškėtukus kepkite ant vidutinės ugnies iki gražios auksinės spalvos. Jei kepsite orkaitėje, kepkite 180°C laipsnių temperatūroje apie 20 min.
5. Patiekite su grietine.
Skanaus iki mėnulio ir atgal!
Šioje interneto svetainėje naudojami slapukai. Slapukai naudojami rinkti informaciją apie apsilankymus svetainėje, pagerinti svetainės veikimą ir siūlyti naudotojams aktualų turinį bei reklamas. Daugiau informacijos ieškokite mūsų Slapukų naudojimo taisyklėse. Skaityti daugiau.
Šioje interneto svetainėje naudojami slapukai. Slapukai naudojami rinkti informaciją apie apsilankymus svetainėje, pagerinti svetainės veikimą ir siūlyti naudotojams aktualų turinį bei reklamas. Daugiau informacijos ieškokite mūsų Slapukų naudojimo taisyklėse. Skaityti daugiau.