Vakar namai kvepėjo vaikyste. Mano vaikyste. Net neabejoju, kad kiekvienas turime kvapą, skonį, pojūtį, prisiminimą, kuris mus akimirksniu sugrąžina į vaikystę. Stengiuosi, kad mano vaikai taip pat užaugtų su panašiais prisiminimais, tik esu tikra, kad jų prisiminimai bus visai kitokie, nei mano. Jie jau dabar kitokie…
Kepta višta pagal mamą
- 3 vištos ketvirčiai
- druskos
- maltos saldžiosios paprikos
- kmynų
- juodųjų pipirų
- 4-5 skiltelės česnako
- 5-6 bulvės
- pora šaukštų aliejaus
- druskos
- maltos saldžiosios paprikos
1. Česnaką smulkiai supjaustyti.
2. Sumaišyti vištai skirtus prieskonius.
3. Vištą įtrinti prieskoniais ir česnaku ir palikti per naktį pasimarinuoti šaldytuve.
4. Bulves nuskusti, supjaustyti ketvirčiais.
5. Skardą iškloti kepimo popieriumi, sudėti bulves, apibarstyti prieskoniais, pašlakstyti aliejumi.
6. Ant skardos uždėti groteles, ant jų sudėlioti ketvirčius.
7. Pašauti į 180°C laipsnių orkaitę (infra funkcija) ir kepti apie 1 h 15 min-1 h 30 min. Po 45 min. nuo kepimo pradžios vištų puseles apversti, kad gražiais apskrustų ir kita pusė.
Skanaus iki mėnulio ir atgal!