Karšti sumuštiniai su brie sūriu ir grybais

2017 m. liepos 12 d.

Užkandžiai Be kiaušinio

Senokai besivaidenau. Kadangi nuo liepos pradžios turiu daugiau laisvo laiko, po truputį grįžtu į namų virtuvę ir, tikiuosi, į čia 🙂 Antra “sugrįžimo” priežastis – kolegų padovanota knyga “Prancūzijos virtuvė”. Ir nors FRA, kaip šalis, man nėra prie širdies, tačiau maistas, konditerija ir vynas – tai yra tai, ką Prancūzija galėjo geriausio padovanoti pasauliui.

Taigi per šią savaitę ant šeimos stalo nutūpė jau 3 nauji patiekalai. Ir žinote, esu sužavėta – Prancūzijos valgiai paprasti, bet neprasti, kai kurių gamyba užima labai mažai laiko, o mėgautis tenka pačiais nuostabiausiais kvapais ir skoniais. Ir ši knyga yra tai, ką galiu drąsiai rekomenduoti kiekvienam, nes receptai tokie, kad viskas puikiai gaunasi 😉

Bent man vasarą natūraliai norisi lengvesnių valgių, greitai paruošiamų, bet tirpstančių burnoje. Karšti sumuštiniai su brie sūriu ir grybais yra kaip tik tai, kas idealiai tinka šiam metų laikui. Juolab, kad miškuose jau pasirodė pirmosios voveraitės ir kiti grybai. Pati grybauti dar nebuvau, tad grybus teko pirkti. O kadangi tai buvo sekmadienio popietė, mane išgelbėti galėjo tik prekybos centras – voveraičių radau, baravykų ne, tad juos pakeičiau rudaisiais šampinjonais. Visgi primygtinai rekomenduoju šiuos sumuštinius kepti tik su miško grybais – pajusite tikrą miško skonį. Aš rimtai! 😉

Sumuštinių pagrindui naudojau ciabatta duonelę, bet galvoju, kad dėl formos idealiau tiktų prancūziškas batonas (iš esmės galite naudoti patinkančią duoną).

Karšti sumuštiniai su brie sūriu ir grybais

  • 6 riekių 1,5 cm storio duonelės
  • 100 g nuvalytų voveraičių
  • 150 g nuvalytų rudųjų pievagrybių (iš tikrųjų tai baravykų 🙂
  • 20 g sviesto
  • 2 skiltelių česnako
  • 1 valg. š. kapotų petražolių
  • 1/2 valg. š. kapotų krapų
  • 200 g brie sūrio
  • druskos, pipirų

1. Orkaitę įkaitinkite iki 210°C laipsnių.
2. Ant kepimo popieriumi išklotos skardos sudėliokite duoneles.
3. Grybus nuvalykite. Jei plausite, gerai nusausinkite rankšluostiniu popieriumi. Stambesnius supjaustykite.
4. Į keptuvę sudėkite sviestą, kai išsilydys, suberkite grybus. Kaitinkite, kol nugaruos išsiskyręs skystis. Pagardinkite druska, pipirais ir suberkite žoleles.
5. Duonos riekeles kepkite apie 4 min., tuomet ištraukite iš orkaitės, apverskite, uždėkite ant kiekvienos po brie gabalėlį, ant viršaus patupdykite grybus ir viską pašaukite dar 4-5 min., kol sūris ims lydytis.

Skanaus iki mėnulio ir atgal!

Šioje interneto svetainėje naudojami slapukai. Slapukai naudojami rinkti informaciją apie apsilankymus svetainėje, pagerinti svetainės veikimą ir siūlyti naudotojams aktualų turinį bei reklamas. Daugiau informacijos ieškokite mūsų Slapukų naudojimo taisyklėse. Skaityti daugiau.
Šioje interneto svetainėje naudojami slapukai. Slapukai naudojami rinkti informaciją apie apsilankymus svetainėje, pagerinti svetainės veikimą ir siūlyti naudotojams aktualų turinį bei reklamas. Daugiau informacijos ieškokite mūsų Slapukų naudojimo taisyklėse. Skaityti daugiau.