Štai dar vienas mano receptas, kurį rasite ir žiemos Debesų numeryje. Šis receptas, kaip ir nemažai kitų, vieną dieną gimė besiruošiant pietauti.
Turėjau kalakutienos filė ir norėjosi pagaminti šiek tiek įdomiau, nei visada. O turint omenyje dar ir mano priekabiai išrankųjį varinę garbanėlę, mėsa turėjo būti patiekta ne malta. Neklauskite, nežinau, kodėl 🙂 Gal čia tokia dabartinė mada pas šešiamečius…
Tiesa, jei turite vištienos, ją puikiai pakeisti kalakutieną, o ir tikrai bus ne mažiau skanu. O ir pagaminti neužtruksite 😉
Kapotos kalakutienos kepsneliai su sėklomis
apie 10 kepsnelių
- 400 g kalakutienos filė
- 1 arb. š. maltos raudonosios paprikos
- druskos
- maltų juodųjų pipirų
- 1 arb. š. Santa Maria Viduržemio jūros prieskonių
- 1 arb. š. maltų moliūgo sėklų
- 3 arb. š. saulėgrąžų
- 1 kiaušinis
- 1 valg. š. manų kruopų
- aliejaus (kepimui)
- Kalakutienos filė smulkiai sukapokite.
- Į mėsą suberkite visus prieskonius ir sėklas. Viską išmaišykite.
- Įmuškite kiaušinį ir vėl viską išmaišykite.
- Įberkite manų kruopas, permaišykite ir palikte keletui minučių susistovėti.
- Įkaitinkite aliejų keptuvėje. Valgomojo šaukšto pagalba formuokite kepsnelius. Kiekvieną kepsnelio pusę kepkite apie 4-5 min ant vidutinės kaitros.
Skanaus iki mėnulio ir atgal!