Kalėdiniai meduoliai

2013 m. gruodžio 9 d.

Saldu

Paskutinėmis dienomis matau tik kepimo skardas, sausainių formelės, glajus, rankos ištisai sukištos į tešlą… Atrodo, nesibaigiantis malonus maratonas, kuris kažkada baigsis. Jau dabar darosi dėl to liūdna… Na, bet neliūdėsiu, o toliau kepsiu kepsiu kepsiu, nes taip smagu dovanoti kitiems savo keptų meduolių, kurie gali būti ir sausainiu prie arbatos, ir eglutės žaisliuku, o taip pat virsti meduoliniu namuku…


Šiemet kaip niekad laukiu Kalėdų – kvepiančių, baltų, cinamono debesimis, imbiero kalvomis, riešutų upeliais, medaus ežerais…

Niekada nemaniau, kad galėčiau būti tokia laiminga, kepdama sausainius, bet ESU 😉 O kiekvieno meduoliuko išmylėjimas rankomis suteikia neišpasakytą džiaugsmą, kuris vėliau virsta džiugiu blizgesiu kitų žmonių akyse… Va tai labiausiai mane ir veža – daryti kitus laimingais, matyti šypsenas veiduose!

Gal nebespėsiu palinkėti vėliau, tad linkiu, kad šiųmetės Kalėdos būtų dvasingos, būtų pakilios, būtų ypatingos laukimu, viltimi, nepigiai sužibėtų lyg baltos snaigės, atneštų džiugesį ir džiaugsmą į Jūsų namus.

Aaa… visai pamiršau 🙂 Turbūt norėtume sužinot mano meduolinės tešlos receptą?! Štai ir jis 😉 Turiu jį nutrintoje savo užrašų knygelėje jau kuris laikas, patobulintas per tą laiką ir gal jau galima drąsiai sakyti, kad autorystė priklauso man.

Kalėdiniai meduoliai

  • 140 g medaus
  • 60 g cukraus
  • 50 g sviesto
  • 300 g miltų + šiek tiek kočiojimui
  • druskos
  • 10 g kepimo miltelių
  • 1 a. š. malto cinamono
  • 1/3 a. š. maltų gvazdikėlių
  • 1/2 a. š. malto imbiero
  • 1 kiaušinis 

  1. Medų su cukrumi  ir sviestu pakaitinkite ant silpnos ugnies, kol sviestas ištirps.
  2. Į dubenį persijokite miltus, kepimo miltelius, druską ir prieskonius.
  3. Į miltų mišinį supilkite pravėsusią medaus masę ir viską pamaišykite.
  4. Įmuškite kiaušinį ir užminkykite tešlą.
  5. Tešlą susukite į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve pailsėti apie pora valandų.
  6. Ant gerai miltais pabarstyto stalo dėkite tešlą, iškočiokite ją apie 4 mm storio ir sausainių formelėmis išspauskite meduoliukus.
  7. Kepkite 180°C laipsnių orkaitėje apie 10-15 min.

Skanaus iki mėnulio ir atgal!

Šioje interneto svetainėje naudojami slapukai. Slapukai naudojami rinkti informaciją apie apsilankymus svetainėje, pagerinti svetainės veikimą ir siūlyti naudotojams aktualų turinį bei reklamas. Daugiau informacijos ieškokite mūsų Slapukų naudojimo taisyklėse. Skaityti daugiau.
Šioje interneto svetainėje naudojami slapukai. Slapukai naudojami rinkti informaciją apie apsilankymus svetainėje, pagerinti svetainės veikimą ir siūlyti naudotojams aktualų turinį bei reklamas. Daugiau informacijos ieškokite mūsų Slapukų naudojimo taisyklėse. Skaityti daugiau.