Įdaryti kiaušiniai su traškia krevete (Deviled Eggs)

2022 m. balandžio 13 d.

Užkandžiai Be laktozės

Artėja Velykos. Man tai viena laukiamiausių švenčių metuose. Tuo tarpu mano vaikai, jų nors ir laukia, bet šventinis stalas nelabai juos džiugina, nes kiaušiniai skirti tik marginimui ir daužavimui, silkė – šiaip žuvis, o balta mišrainė – mamos ir tėčio vaikystės patiekalas. Tokie jau jie! O aš vis tiek visada stengiuosi pagaminti kažką tokio, kas džiugina ir mane.

Kokios Velykos be kiaušinių? Apie juos sukasi ši šventė. Tikiu, kožnuose namuose margučiai – šventės akcentas. O dar dažnai gaminami įdaryti kiaušiniai. Įdaryti kiaušiniai yra gerai žinomi visame pasaulyje. Štai JAV ir Britanijoje jiems suteikiamas Deviled Eggs vardas, ir aš visada maniau, kad tai galbūt kažkoks specifinis įdaras naudojamas įdaryti. Tačiau tai tiesiog įdaryti kiaušiniai, kurie išverdami kietai, o trynys sumaišomas dažniausiai su majonezu ir garstyčiomis.

Šią savaitę #produktoissukis projekte, žinoma, kiaušiniai. Todėl ir nutariau gaminti įdarytus kiaušinius, pakylėjant juos į šiek tiek aukštesnį lygį. Dėl va to aukštesnio lygio gamyba šiek tiek pailgėja, bet patikėkite, verta. Subalansuotas kremas, traškanti krevetė… ooo dievai, kaip gardu! Net neabejoju, kad patiekę tokius įdarytus kiaušinius Velykų stalui, sulauksite ovacijų. Tiesa, rekomenduoju rinktis didesnes krevetes.

Įdaryti kiaušiniai su traškia krevete

6 vnt.

Kiaušiniai
  • 6 kiaušiniai
  • 3 arb. š. majonezo
  • 1/2 arb. š. Dižono garstyčių (galima ir paprastų)
  • 1/4 rūkytos aitriosios paprikos
  • druskos
  • maltų juodųjų pipirų
  • žiupsnis čili pipirų dribsnių
Krevetės
  • 6 didesnės krevetės su uodegėlėmis
  • druskos
  • maltų juodųjų pipirų
  • rūkytos aitriosios paprikos
  • 1 kiaušinis
  • 2 valg. š. kukurūzų krakmolo
  • 2-3 valg. š. panko džiūvėsėlių
  • aliejaus kepimui

 

Kiaušiniai
  1. Kiaušinius išvirkite kietai (apie 10 min.).
  2. Atvėsinkite ir perpjaukite pusiau išilgai.
  3. Trynius sudėkite į aukštesnį indą, kuriame būtų patogu blenderiuoti, arba tiesiai į trintuvo indą.
  4. Į trynius sudėkite majonezą, garstyčias ir prieskonius, kurių kiekį galite reguliuoti pagal savo skonį. Viską sutrinkite iki vienalytės masės.
  5. Konditeriniu maišeliu arba arbatiniu šaukšteliu įdarykite baltymų puseles.
Krevetės
  1. Krevetes išlukštenkite taip, kad liktų uodegėlė (jei nepavyks, nieko baisaus), išvalykite, nuplaukite ir gerai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Pabarstykite prieskoniais.
  2. Nedideliame indelyje išplakite kiaušinį.
  3. Kukurūzų krakmolą ir panko džiūvėsėlius suberkite į atskirus nedidelius indelius.
  4. Įkaitinkite aliejų keptuvėje.
  5. Imkite krevetę už uodegėlės, merkite į kiaušinį, tuomet į kukurūzų krakmolą. Nupurtykite perteklių ir vėl nardinkite į kiaušinį, tuomet apvoliokite panko džiūvėsėliuose ir į keptuvę. Kepimo laikas priklauso nuo krevetės dydžio – manosios buvo tikrai nemažos tigrinės, tad kepiau po 2 min. iš abiejų pusių. Svarbu, neperkepti. Visą procesą pakartokite su visomis krevetėmis.
  6. Iškepusias krevetes dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertumėte aliejaus perteklių.
  7. Krevetes patupdykite ant kiaušinių. (Krevetes rekomenduoju gaminti prieštiekiant į stalą, nes, pastovėjusios šaldytuve, gali prarasti traškumą.)

Skanaus iki mėnulio ir atgal!

Šioje interneto svetainėje naudojami slapukai. Slapukai naudojami rinkti informaciją apie apsilankymus svetainėje, pagerinti svetainės veikimą ir siūlyti naudotojams aktualų turinį bei reklamas. Daugiau informacijos ieškokite mūsų Slapukų naudojimo taisyklėse. Skaityti daugiau.
Šioje interneto svetainėje naudojami slapukai. Slapukai naudojami rinkti informaciją apie apsilankymus svetainėje, pagerinti svetainės veikimą ir siūlyti naudotojams aktualų turinį bei reklamas. Daugiau informacijos ieškokite mūsų Slapukų naudojimo taisyklėse. Skaityti daugiau.